2018-04-20

Viktoras Orbanas patenkintas Sorošo fondo išsikraustymu iš Budapešto: „aš neverksiu krokodilo ašarom“


Lenkų portalas wPolytice informuoja skaitytojus apie Vengrijos premjero Viktoro Orbano pasisakymą penktadieninėje Radio Kossuth laidoje. Orbanas kalbėjo apie santykius su Sorošo finansuojamomis NVO Vengrijoje.

Radio Kossuth laidoje Orbanas pareiškė, kad jis laukia tolimesnio konflikto dėl migracijos su Amerikos milijardieriaus Dordžo Sorošo „Atviros visuomenės“ fondu, nepaisant to, kad šis yra pareiškęs apie veiklos sustabdymą Budapešte ir persikėlimą į Berlyną.


„Klausytojai, tikriausiai, supras, kad aš neverksiu krokodilo ašaromis, - pasakė Orbanas radijo laidoje.

Orbano žodžiais, Sorošas prieš parlamento rinkimus Vengrijoje, kurie įvyko balandžio 8 dieną, išleido „neįtikėtinus pinigus“, kad laimėtų opozicija, bet „statė ne už tą arklį.“

„Senai pažįstų finansinius spekuliantus, taip pat ir patį Džordžą Sorošą. Čia toks užsiėmimas, tokia pasaulėžiūra, manant, kad niekada nepralaimės. Gerai tai žinome. Galima laimėti mūšį, bet negali būti nei kalbos apie jo galutinę pergalę kare“, - pareiškė Orbanas.

Kaip pažymėjo Orbanas, politika-kovinis sportas.

„Visuomet atsiras žmonės ir interesų grupės, kurios nenori bendrojo gėrio visuomenei, kurią atstovauja, šiuo atvejų vengrų. Nori iš to pasipelnyti, nori turėti įtaką, kad veikti jų sprendimus. Jie nori sukurti situaciją, kad Vengrija taptų imigracijos šalimi. Tai šiandien pats skausmingiausias klausimas. Ir jūs turite užkirsti tam kelią.“ - pareiškė premjeras.

Orbano nuomone, Sorošo fondo iškeldinimas iš Budapešto, reiškia tik tai, kad „tęs kovą iš išorės, bet jos neatsisakys“.

Orbanas taip pat pareiškė įsitikinimą, kad ES lyderiai neturi priimti liepos mėnesį vyksiančiame susitikime galutinį sprendimą dėl migracijos.

Orbano nuomone, skubos tvarka priimti sprendimai dėl imigracijos politikos, mažiau nei metai iki rinkimų į Europos parlamentą, skubotų sprendimų priėmimas prieštarauja demokratijos principams.

Jo nuomone, tas, kas siekia greitų galutinių juridinių sprendimų migracijos klausimų metai iki EP rinkimų, primeta europiečiams savo nuomonę ir neleidžia patiems spręsti, kaip reikia reguliuoti imigracijos klausimą.

„Atviros visuomenės fondas“ Vengrijoje dirba nuo 1984 metų. Budapešto ofisas yra šio fondo regioninis centras, iš čia skirstoma parama kitoms valstybėms.

Vengrijoje jau keli metai tęsiasi kompanija prieš Sorošą. Vengrijos vyriausybė kaltina jį siekiant perkelti į Europą milijonus migrantų. Pasipriešinimas Sorošo veiklai buvo Fidesz rinkiminės programos pagrindinė idėja.

Fidesz ir Krikščionių-demokratų liaudies partijų koalicija balandžio 8 dieną laimėjo rinkimus ir turi parlamente 2/3 konstitucinę daugumą.

Fidesz spaudos sekretorius Janoš Halasz pažadėjo, kad parlamentas tuojau pat po rinkimų, jau gegužę, priims antimigracinį įstatymą „Stop Sorošas“, kuris uždraus veiklą organizacijų, palaikančių migraciją. Paketas numato, kad migraciją palaikančios organizacijos mokės 25% mokestį, kuris bus panaudotas kovai su nelegalia imigracija.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą