2018-04-19

Šimašiui į paširdžius: Sorošo universitetas kraustosi iš Budapešto ne į Vilnių, bet į Vieną


Breitbart praneša, kad Sorošo finansuojamas Cenrinės Eurpos Universitetas (CEU) kraustosi į Austrijos sostinę Vieną.

Teisingai daro Sorošas, kad varomas lauk į Vieną kraustosi, o ne į Vilnių. Šimašiaus išvogtas Vilnius tiek daug naujų vagių-liberalų niekaip neatlaikytų.



Pernai Vengrijos valdžia pareikalavo, kad CEU išdavinėtų absolventams JAV ir Vengrijos diplomus tik tuo atveju, jei studijų veikla bus vykdoma ir JAV.

CEU prorektorė Eva Fodor Švedijos radijui pasakė, kad universitetas pasirašė patalpų nuomos sutartį Vienoje, tačiau ji vis dar tikisi, kad išsikraustyti nereikės, nes universitetas sukūrė filialą Niujorke.

Kol kas Vengrijos vyriausybė nepasirašė sutarties su Sorošo universitetu, todėl universitetas ruošiasi išsikraustyti.

Po triuškinančios „Fidesz“ pergalės parlamento rinkimuose (2/3 konstitucinė dauguma parlamente) gegužę numatytą priimti antimigracinį įstatymų paketą, todėl sunku tikėtis, kad premjeras Viktoras Orbanas paliktų didžiausio savo valstybės priešo Džordžo Sorošo finansuojamą universitetą Budapešte.

Vengrijos premjeras yra pasmerkęs Sorošo veiklą, skatinančią masinę imigraciją į Europos Sąjungą, norą atvežti į Europą milijonus migrantų iš Afrikos ir Azijos. „Sorošo tinklas turi platų poveikį Europos parlamente“, pasakė Orbanas, o „jo tikslas yra sumaišyti gyventojus.“





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą