2017-12-18

Меrkel pagaliau susitiko su teroro aukomis


Šiandien Berlyne paminėtos 2016 metų gruodžio 19 dieną kalėdiniame Berlyno turguje įvykusio teroro akto aukos. Sunkvežimis, kurį vairavo Merkel svečias iš Tuniso Anis Amri, įsirėžė į minią žmonių. Dvylika žmonių žuvo, apie 70 buvo sužeisti. Pirmąja auka tapo lenkas vairuotojas Lukašas Urban, kurį teroristas nužudė sunkvežimio užgrobimo metu. Teroristas Amri buvo policijos nušautas gruodžio 23 dieną Milane.


Susitikimas su aukų giminėmis ir nukentėjusiais įvyko už uždarų durų. VFR kanclerė Angela Merkel pareiškė žuvusių giminėms ir nukentėjusiems užuojautą ir pažadėjo vyriausybės paramą. „Mes liūdime kartų su žmonėmis, kurie nukentėjo ar prarado artimuosius“, pabrėžė Merkel.

VFR vyriausybės duomenimis, susitikime dalyvavo virš 80 žmonių, kai kurie atvyko iš kitų šalių. Susitikimas vyko už uždarų durų. Merkel pranešė, kad jai žinoma, kad kai kas laukė tokio susitikimo daug anksčiau.

Merkel pripažino, kad „neįmanoma pilnai kompensuoti kančias ir tą pilną asmeninio gyvenimo pasikeitimą“, kurį patyrė žmonės, nukentėję nuo teroro akto. Kai kurie iš jų gavo sunkias traumas ir iki šiol negali gyventi pilnavertį gyvenimą.

Susitikimo su Merkel dalyviams buvo suteikta galimybė išsakyti kritiką. Žurnalistams buvo uždrausta dalyvauti, į jų klausimus teroro akto vietoje nebuvo atsakyta į jų klausimus, į susitikimą jie nebuvo įleisti.


Atviras laiškas kanclerei Merkel

Žuvusių ir nukentėjusių giminės susitikimo išvakarėse paskelbė atvirą laišką kanclerei Merkel, kuriame skambėjo griežta kritika jos atžvilgiu.

Savo ruožtu, nužudyto sunkvežimio vairuotojo Lukašo Urbano giminės pareiškė norą gauti oficialią Vokietijos kanclerės užuojautą.

Merkel moralnė suirutė

Wolfgang Hübner portale Pi-news rašo, kad islamo teroristo aukų giminėms pagaliau pavyko susitikti su moterimi, kuri iki šiol vengė šio susitikimo, bet nebegalėjo išsisukti nuo visuomenės spaudimo „dėl siaubingo Valstybinio nepakankamumo.“ Šią moterį vadina Angela Merkel.

Skirtingai nuo Prancūzijos prezidento, kuris bendravo su nukentėjusiais nuo teroro akto, Vokietijos kanclerė vengė susitikimo, kol šis delsimas netapo jai politiškai pavojingu.

Autorius Merkel elgesį aiškina jos „moraline suirute“. Jo nuomone, gal tai ir gerai, kad vyko uždaras susitikimas ir Vokietijos piliečiams nereikėjo „matyti melagingą moters kaukę“, neturinčią jokios užuojautos prasmės.

Nuorodos:








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą