2017-11-14

Die Welt: 2015 metais į Vokietiją Merkel pakviesti atvyko 2,02 milijono imigrantų iš Azijos ir Afrikos


Ekonominio bendradarbiavimo ir vystymosi organizacijos duomenimis 2015 metais į JAV atvyko ir buvo užregistruoti 1,1 milijonai imigrantų, o į Vokietiją 2,02 milijonai, kas sudaro 2,5 procentus nuo bendro gyventojų skaičiaus Vokietijoje. JAV šis rodiklis buvo vos 0,3 procentai. Kanada ir Australija priėmė mažiau 1 procento imigrantų. Apie tai pranešė Vokietijos dienraštis die Welt.


Beveik du metus Vokietijos MIP melavo apie realius imigracijos į Vokietiją skaičius. Buvo pasakojama apie 1 milijoną „Merkel svečių“, kuriuos ji įleido pažeisdama Vokietijos įstatymus.




Vokietijoje opozicinė AfD partija kritikuoja Merkel už sienų atidarymą 2015 metų rugsėjo mėnesį, už Vokietijos „šliaužiančią islamizaciją“, milžiniškas sąnaudas migrantų išlaikymui ir jų integracijai, už „vieno pasaulio“ utopija.

„Pabėgėlių selfi“ buvo paskleisti pasaulyje, po ko 2,02 milijonai pabėgėlių ir migrantų, kaip aiškėja dabar, be jokios kontrolės ir registracijos užplūdo Vokietiją. Tuo metu Vokietija elgėsi kaip „hipių-valstybė“, pažymėjo britų politologas Anthony Glees. To pasekoje įvyko be precedentinis migracijos chaosas ir kontrolės praradimas. Veikdama vienvaldiškai dėl sienų atidarymo Merkel suskaldė ne tik CDU/CSU koaliciją, taip pat Vokietiją, bet ir visą Europą. Rytų europiečiai, anksčiau buvę Merkel gerbėjais, nuo jos nusisuko.


Die Welt atkreipia dėmesį į integracijos problemą į šalį įleistų iš už „šimtų ir tūkstančių kilometrų“ atvykusių svetimos kultūros žmonių šeimų. „Imigrantų šeimos yra užmiršta grupė“, konstatuoja dienraštis. „Ilgalaikėje perspektyvoje ignoravimas migrantų šeimų gresia atkeršyti už save.“

Šių imigrantų iš Azijos ir Afrikos pasižymi menku dalyvavimu darbo rinkoje, ypač tai būdinga jų šeimų atstovams, kurių moterys praktiškai nedalyvauja darbo rinkoje, o užsiima vaikais.

Tiktai 20-25 moterų su vaikais iš trečiųjų šalių bandė susirasti darbą. Die Welt nepateikia recepto, kaip iš esmės spręsti šią neišsprendžiamą civilizacinių skirtumų problemą. Nerišliai užsimenama apie „papildomą finansavimą ir kursus“. Visa tai kvaila ir lėkšta. Šiandien būtent tokia ir yra Vokietija: lėkšta ir kvaila. Tokia yra ir šios šalies naikintoja Angela Merkel.

Nuorodos:
https://www.welt.de/wirtschaft/article170570380/Die-grosse-Unbekannte-in-der-Fluechtlingskrise.html
http://lebionka.blogspot.lt/2017/08/merkel-nesustos-kol-nepribaigs.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą