2017-08-25

Yra toks liaudies posakis: „palygino bybį su pirštu“


Periodiškai toks palyginimas vyksta Lietuvoje, ir kietakakčiams net ne motais, kad vieną kartą Konstitucinis teismas jau paaiškino, kad šie išoriškai panašūs daiktai iš esmės skiriasi ir nėra sulyginami.



Šiandien „Respublika“ rašo:

„Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis siūlo paskelbti „spalio 18-ąją atmintina Prezidento Vytauto Landsbergio diena“. Jis taip pat siūlo, kad ši diena būtų nedarbo diena.

Tai numatančius Atmintinų dienų įstatymo ir Darbo kodekso pakeitimus šis politikas įregistravo Seimo posėdžių sekretoriate.


„Pastaruoju metu Seimo pirmininkas iškėlė klausimą dėl Vytauto Landsbergio jubiliejaus įprasminimo, suteikiant minėtam asmeniui prezidento statusą. Nors tauta net kelis kartus V.Landsbergio į prezidentus nerinko, jis nenuleido rankų dėl šio ypatingo statuso. Kaip rodo istoriniai faktai dėl Laisvės premijos, V.Landsbergis pasieks ir šį prezidento statusą suteikiantį tikslą. Toks atkaklus tikslo siekimas ir svarbus V.Landsbergio jubiliejus turi būti įprasmintas ne tik prezidento statusu, bet ir nedarbo diena Lietuvos piliečiams, kurie turės progą švęsti kartu su vienu nepopuliariausių asmenų Lietuvoje“, - aiškinamajame rašte teigia P.Gražulis.

Jis taip pat tvirtina, kad V.Landsbergis „yra Lietuvai brangus politikas, kurio išlaikymas kasmet mokesčių mokėtojams kainuoja 272 tūkst. eurų“.

„Suteikus V.Landsbergiui prezidento statusą, minėta suma apsaugai bus pagaliau įteisinta ir politikai nebeturės dėl ko ginčytis“, - sako P.Gražulis.

Konstitucinis Teismas dar 2002 metais yra paskelbęs, kad 1990-1992 metais dirbusios Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininko statusas nėra tapatus 1992 metais Konstitucijoje įtvirtinto prezidento - kaip valstybės vadovo - statusui.“

P.S. Sąjūdžio laikais aš tikėjau, kad tai „pirštas“, bet bėgo laikas, atsivėrė akys. Šiandien, po visų aferų, visų kubilių, anūko, aš manau, kad tai yra...




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą