2017-08-12

Pasiūlymas Vilniaus merui Remigijui Šimašiui, kaip šiuolaikiškai sutvarkyti Lukiškių aikštę


Lietuvos visuomenei pateikus Vyčio paminklo projektą, kurį numatoma pastatyti Vilniaus Lukiškių aikštėje, suderinus šį projektą su Butkevičiaus vyriausybe, tam surinkus pinigus, Ukrainoje jau liejant iš bronzos patį paminklą, Vilniaus meras Remigijus Šimašius pareiškė, jog šis projektas nėra tinkamas, o kultūros ministerija nusprendė Lukiškių paminklo projektą patikėti Šiuolaikinio meno centrui. 

Esu senas, visomis prasmėmis, vilnietis, todėl, matyt, aš taip myliu Vilnių ir labai nemyliu žmonių, kurie šį miestą naikina. Čia gyvenau dar prieš gimdamas, čia gyvenu ir po gimimo jau 65 metus, skirtingai nei liberalusis „laisvųjų rinkų“ specialistas ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius, kuris iš gimtosios Tauragės į Vilnių keliavo, ir galiausiai čia nusėdo, per Sorošo universitetą Budapešte, Mises institute Alabamoje, Heritage fondą Vašingtone (JAV), kuriuose, matyt, gavo visus ortadoksalaus liberalizmo antikristo patepimus ir instrukcijas, kaip naikinti viską, kas tautiška, patriotiška, lietuviška.



Paminklai

Suprantama, kad nei paminklas Vyčiui, nei Jonui Basanavičiui negali hormoningai sugyventi viename mieste su meru liberalu-ortodoksu. Surūdijęs kanalizacijos vamzdis (kurį žmonės taikliai praminė Donskio-Šimašiaus arka) gali, Lenonas gali, gali bet kokia kvailystė ir bet koks niekalas. Taip jau, matyt, mūsų merą Sorošai ir JAV fondai išmokė, todėl nieko su tuo nepadarysi. Jei žmogus prisiekė tarnauti tam, kuris su ragais ir kanopomis, jis ir bijos lietuvių tautos simbolių, kaip velnias kryžiaus.

Kaip liberaliai, tolerantiškai, „be pykčio“ ir atvirai-europietiškai, o svarbiausiai, pagal visus laisvosios rinkos pinigų iš oro darymo principus, išspręsti paminklo Lukiškių Aikštėje problemą?


Konkretus pasiūlymas, kaip liberaliai papuošti Lukiškių aikštę

Aš siūlau „šiuolaikinio meno“ mylėtojui Remigijui Šimašiui štai kaip įprasminti Lukiškių aikštę:

Tai turėtų būti instaliacija. Kompozicijos centre gabalėlis grindinio (kad būtų pigiau), ant kurio atsisėda nuogas Vilniaus meras ir savo mašnelę vinimi prikala prie to grindinio!

Vienas žmogus taip, suprantama, ilgai neišsėdės, todėl tai galėtų kartoti kasdien vis kiti Vilniaus liberalai.

Ši labai šiuolaikinė instaliacija simbolizuotų liberalizmo ryšį su Europa, toleranciją, atvirą visuomenę, laisvąją rinką, žmogaus teisių gynimą, masonų kančias, patirtas kovojant už antikristo pergalę visame pasaulyje.

„Šiuolaikinio meno centrui“ šis mano ultra šiuolaikinio meno projektas, be jokios abejonės, turėtų tikti. Remigijui Šimašiui ir jo patronui (kuris su kanopomis ir ragais) – irgi.

Geriausi "Šiuolaikinio meno" pavyzdžiai

Profesorės gydytojos patarimas, kaip teisingai prie grindinio prikalti mašnelę, kad nesusirgti


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą