2017-08-01

Italijai sunkiai sekasi apmauti antsnukius sorošinėms NVO, užsiimančioms nelegalių migrantų vežimu iš Afrikos


Italijos dienraštis Repubblica šiandien pranešė, kad Italijos vyriausybei nepavyko susitarti su šešiomis iš aštuonių sorošinių nevyriausybinių organizacijų (NVO), kurios vykdo afrikiečių pervežimą į Europą ir dirba išvien su nusikaltėliais kontrabandistais, kad jos pasirašytų atitinkamas nelegalių migrantų gelbėjimo ir gabenimo į Italiją taisykles, taip vadinamą „Gelbėjimo kodeksą“. Šį „Kodeksą“ pasirašė tiktai „Save the children“ ir „Moas“ organizacijos.

Skandalingoji sorošinė organizacija „Gydytojai be sienų“ ir kitos panašios kenkėjiškos NVO atsisakė pasirašyti dokumentą, kas užkerta joms galimybę dirbti Italijos teritorijos uostuose ir daro jų veiklą nelegalia.

Šis „Kodeksas“ turi 13 punktų. Vienas iš punktų draudžia šioms NVO įplaukti į Libijos teritorinius vandenis, draudžią siųsti signalus imigrantų laivams, draudžia persodinti „išgelbėtuosius“ į kitus laivus, įpareigoja informuoti Italijos valdžią apie jų finansinius šaltinius, įpareigoja, kad NVO laivuose būtų Italijos policijos atstovai.


Visi NVO ekipažai turi atitikti reikalavimus ir turėti būtiną įrangą žmonių gelbėjimui ir žmonių pervežimui. Italijos VRM pagrasino sankcijomis nepasirašiusioms „Kodekso“ organizacijoms ir netgi uždaryti joms Italijos uostus.

Būtinybė sukurti taisykles atsirado tada, kai 2017 metais, nes į Italiją buvo atgabenta 20% daugiau imigrantų iš Libijos nei 2016 metais. Roma pareiškė, kad migrantų priėmimo galimybės išsemtos. 40 procentų iš beveik 100 tūkstančių nelegalų atvežė NVO iš įvairių šalių, kurių dauguma buvo susijusi su tarptautiniu mafijoziu Dž.Sorošu, ištikimu Rotšildų klano chalujumi. Yra daug įrodymų, kad šios NVO yra žmonių kontrabandistų bendrininkai.

Taisyklių „Kodeksas“ tik viena iš Italijos vyriausybės iniciatyvų, gelbėjant šalį nuo nelegalios migracijos iš Afrikos košmaro, kuris į Italiją atnešė nusikaltimus, prievartavimus ir terorą, milžiniškus ekonominius nuostolius. Vienas iš pagrindinių Italijos tikslų – pasiekti susitarimą su Libija, iš kurios atvyksta 90% nelegalių migrantų iš juodosios Afrikos. Dar vienas tikslas – kova su nusikaltėlių karteliais, užsiimančiais žmonių kontrabanda. Italija tuo tikslu pasitelkė karo laivyną. Atitinkamą dekretą dėl karo laivyno panaudojimo Italijos parlamentas turi patvirtinti antradienį 

Italijos VRM kodekso nepasirašiusias organizacijas perspėjo, kad tai „artimiausiu metu turės joms pasekmes.“

VRM pareiškime sakoma, kad „atsisakiusios priimti ir pasirašyti Elgesio Kodeksą stato šias nevyriausybines organizacijas už gelbėjimo organizavimo jūroje sistemos, su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis.“

Repubblica pažymi, kad šie reikalavimai NVO buvo paskelbti dar liepos pradžioje po Italijos, Prancūzijos ir Vokietijos susitikimo. Buvo numatyta, kad taisyklių nesilaikančioms NVO bus blokuojamas įplaukimas į Italijos uostus.

Šaltiniai:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą