2017-07-23

Lenkija daro tai, ko taip reikia Lietuvai – pradeda teismų reformą


Lenkija paveldėjo iš komunistinės epochos būrį privilegijuotų tos epochos mastodontų-teisėjų, kurių interesai buvo priešingi demokratijai, t. y. tautos daugumos interesams. Lygiai tokia pati situacija pas mus, kur teismai patys save renka, patys sau skiria karališkas privilegijas, modifikuoja savo nuožiūra konstituciją. Lenkija ėmėsi sausinti šią teismų sistemos pelkę.


Šeštadienį Lenkijos senatas patvirtino teismų reformos planą, prieš kurį protestuoja Briuselis ir kairioji mažuma, parazituojanti ant Lenkijos valstybės kūno remiamą Briuselio, sorošų ir kitų globalistinių sponsorių. Šis įstatymas leis atleidinėti didelius įgaliojimus turinčius teisėjus, o taip pat įpareigos teismus priimant sprendimus paisyti krikščioniškų vertybių. Dabar šį įstatymą turi pasirašyti Lenkijos prezidentas Andžėjus Dūda.

Lenkijos vyriausybė tvirtina, kad šios teismų reformos yra reikalingos reformuoti komunistinės epochos teismų sistemą, kurioje lig šiol dirba daugybė praėjusios epochos teisėjų. Apklausos parodė, kad dauguma lenkų palaiko teismų reformą. Praeitą ketvirtadienį už teismų reformos įstatymą balsavo Lenkijos Seimas.

Lenkijos valdančioji dauguma dar 2015 metais sulaukė teismų pasipriešinimo, kurie negalėjo susitaikyti, kad valdžią šalyje perėmė tautinė partija „Tvarka ir teisingumas“ (PiS). Seimo justicijos ir teisių komisijos pirmininkas Stanislavas Piotrowicz televizijai pasakė, kad kairysis sparnas eina prieš valdžią ir „negali susitaikyti su tuo, kad PiS demokratiškai iš elektorato gavo mandatą“.

Reformos priešininkus, kurie surengė visoje šalyje protestus prieš šią reformą, remia užsienio kapitalo valdomos MIP, sorošinės NVO ir Briuselis. Lenkiją vakar palaikė Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.



Vizito į Rumuniją metu Viktoras Orbanas pasakė, kad ataka prieš Lenkiją niekada nepavyks. Europos Sąjungos veiksmus Orbanas pavadino „inkvizicine kompanija“. Vengrijos premjeras pažymėjo, kad Budapeštas panaudos visas juridines galimybes ginti Varšuvą. Vengrijos vyriausybės įsitikinimu, „Briuselyje sukurta biurokratų ir elitų sąjunga, kurie veikia prieš europiečių valią“.

ES pagrasino Lenkijai atimti iš jos balso teisę Europos taryboje jeigu bus vykdomos teismų reformos, pagrasino nutraukti šalies finansavimą.

Šeštadienį Lenkija sulaukė palaikymo iš Vengrijos, kuri irgi priešinasi ES dėl privalomų migrantų kvotų sistemos ir vykdo reformas dėl iš užsienio finansuojamų ir šalį iš vidaus griaunančių NVO. Vienas iš tokių Vengrijos priešų Viktoro Orbano žodžiais yra mafijozis Dž.Sorošas ir jo finansuojamos NVO.

„Inkvizicijos puolimas prieš Lenkiją niekada nepasieks pergalės, nes Vengrija panaudos visas juridines galimybes Europos Sąjungos rėmuose, kad pademonstruoti solidarumą su lenkais“, - pareiškė Vengrijos premjeras viešnagės Rumunijoje metu.

„Europa bus apgyvendinta europiečiais? Ar Vengrijoje gyvens vengrai, Vokietijoje vokiečiai, Prancūzijoje prancūzai, Italijoje italai? Kas gyvens Europoje?“ - paklausė susirinkusius Vengrijos premjeras konservatyvių lyderių Baile Tusnad vietovėje, čia 28-toje Bálványos atviro universiteto surengtoje stovykloje vakar.

Vengrijos lyderio pareiškimas yra svarbus tuo, kad Briuselio sankcijoms turi pritarti visos ES valstybės-narės. Briuselio grasinimai ir oro virpinimas po Vengrijos vakarykščio Orbano pareiškimo netenka prasmės.

Sėkmės Lenkijai! Visi savo šalį mylintys lietuviai Jus palaiko, o visos komunistinio raugo grybauskaitės palaiko antidemokratinį Briuselį su jo niekieno nerenkamai oligarchato statytiniais ir jo dideliu loviu iš kurio maitinami savo tautų interesų išdavikai.

Šaltiniai:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą