2017-03-01

Orbanas: mes nevešime darbininkų iš užsienio, nes įvairovė sukelia „nemalonumus“


Kaip praneša Breitbart, Vengrijos pramjeras Viktoras Orbanas pasisakė prieš darbo jėgos importą į šalį, tvirtindamas, kad etninės ir religinės įvairovės padidinimas atneš problemas vengrų nacijai.

Orbanas, kalbėdamas Prekybos-pramonės rūmuose antradienį, pasakė, kad užsienio darbininkų importas su tikslu stimuliuoti ekonomiką sukels šalies nuosmukį.

Orbano žodžiais, „Etninio homogeniškumo išsaugojimas“ vaidina svarbų vaidmenį Vengrijos ekonomikoje. Jis pasakė, kad „etninio homogeniškumo išsaugojimas“ vaidina svarbų vaidmenį Vengrijos ekonomikoje, o „gyvenimas jau įrodė, kad per didelis sumaišymas sukelia problemas“.

Jis tvirtino, kad vyriausybė „negali rizikuoti šalies pagrindinio etninio charakterio pakeitimu.“ Jo žodžiais, tai „nepakels valstybės vertės, bet vietoj to, ją pažemins, ir nustums į chaosą“.

Orbanas pabrėžė, kad „paralelinių visuomenių problema yra nepageidaujama“, kaip pavyzdį nurodydamas kitas Europos valstybes, kurios turi dideles bendruomenes neeuropinių migrantų, didelį nusikalstamumo ir terorizmo lygį.

Bedarbystė šalyje yra rekordiškai žemame lygyje, kiek aukščiau 4 procentų, be to kai kurie darbdaviai tvirtina, kad šalyje trūksta darbo jėgos. Orbanas įspėjo įmonių vadovus dėl naudojimo taip vadinamų gastarbaiterių programų.

Jis pasakė: „aš nenorėčiau matyti šalies dreifą link situacijos, kada nekvalifikuotus darbus dirbs tiktai užsieniečiai.“ „Mes patys turime daryti darbus, būtinus mūsų valstybei, nuo tualetų valymo iki branduolinės fizikos“.

Savo pranešime verslo lyderiams, premjeras taip pat pareiškė, kad vyriausybė siekia pilno užimtumo. Jo nuomone, svarbu, kad bankai ir finansiniai institutai Vengrijoje tarnauja nacionaliniams interesams.

Vengrija pradėjo statyti išilgai pietinio pasienio su Serbija siena, bijodama, kad pavasarį, kai leis orai, šimtai tūkstančių migrantų gali dar kartą pabandyti keliauti per Balkanus į Vakarų Europą.

Praeitą mėnesį Orbanas tvirtino, kad masinė migracija naudojama globalisto Džordžo Sorošo, kad „nuslopinti tautos valią“. Sorošo „Atvira visuomenė“, Orbano žodžiais, tai ta vieta, kur žmones, etnosus ir kultūras štampuoja vienos išmieros, kaip hamburgerius, kad jie būtų paversti į prekes, o valstybės paverstos į geležinkelio stotis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą