2016-11-08

Junkeris: Pabėgėliai reikalauja juos vežti tiktai į Vokietiją



Praeitą savaitgalį iš Ruklos į Vokietiją pabėgo 35 į Lietuvą atvežti pabėgėliai, 32 sirai ir 3 irakiečiai. Pasirodo, kad vykti tik į Vokietiją nori visi į ES atvykstantys pabėgėliai. Europos komisijos pirmininkas Žanas Klodas Junkeris pirmadienį sukritikavo pabėgėlius, esančius Graikijos ir Italijos teritorijoje, dėl jų reikalavimo būti perkeltiems išimtinai į Vokietiją, rašoma Breitbart. 2017 metais pabėgėliai Vokietijai kainuos 43 milijardus eurų, praneša Pi-news.

Prieš metus ES priėmė nutarimą dėl perkėlimo 160 tūkstančių prašančių prieglobsčio asmenų iš Italijos ir Graikijos į kitas sąjungos valstybes, o taip pat įsipareigojo priimti daugiau negu 20 tūkstančių žmonių, kurie yra už ES ribų. Šis susitarimas turi būti įvykdytas per du metus.

„Aš turiu pasakyti tai, kas niekam nepatinka. Yra vyriausybės, kurios pasiruošusios perkėlimui, bet labai mažai pabėgėlių, kurie sutinka su tuo, kad jie turi būti perkelti. Nors aš neskaitau, kad yra didelė prasmė kritikuoti pabėgėlius, aš, vis tiktai, turiu juos sukritikuoti. Nepriimtina, kad tie pabėgėliai, kurie yra Graikijoje ir Italijoje, atsisakytų sėsti į lėktuvą ir skristi į kitas kryptis, išskyrus Vokietiją“, — pasakė Junkeris, kalbėdamas pirmadienį Europos profsąjungų organizacijų lyderiams Briuselyje.

Pripažinęs, kad perkėlimo programa „funkcionuoja blogai|, Junkeris pasakė, kad jis vis tiktai mato Graikijoje ir Italijoje „pradžią perkėlimų, kas įkvepia optimizmo“.

Ria rašoma, kad pagal Ispanų komisijos pabėgėlių pagalbai (CEAR) duomenis, ЕС įvykdė tiktai 7% prisiimtų įsipareigojimų perkeliant pabėgėlius per metus. Iki rugsėjo buvo perkelta 4974 asmenų (iš vienų ES šalių į kitas) ir 8268 perkėlimų (iš trečiųjų šalių į ES valstybes).

Lietuviškų pabėgėlių pabėgimas

Socialinės apsaugos ir darbo ministro pavaduotojas A.Šešelgis taip pakomentavo pabėgėlių pabėgimą: „Jie nusisamdė, matyt, du autobusiukus ir 35 žmonės išvažiavo. Juos sulaikė pasienis, patikrino dokumentus ir praleido“. Viceministro žodžiais tai buvo 32 sirai ir 3 irakiečiai, jie šį savaitgalį buvo sustabdyti ir patikrinti Lietuvos-Lenkijos pasienyje bei netrukus praleisti, kadangi jie turi Šengeno vizas ir gali keliauti visoje ES.

2017 metais pabėgėliai Vokietijai kainuos 43 milijardus eurų

Vokietijos valdžia slepia išlaidas pabėgėliams. Volfgangas Prabel apskaičiavo Vokietijos išlaidas pagal visus jam prieinamus informacijos šaltinius. Visi Vokietijos išlaidų pabėgėliams punktai ir skaičiavimai yra pateikiami jo bloge. Suma sumar Vokietijos išlaidos pabėgėliams pagal jo skaičiavimus 2017 metais bus apytikriai 43 milijardai Eurų.

Kokie tai kolosalūs skaičiai, galima suvokti palyginus juos su Lietuvos biudžetu 2016 metams. Be Europos Sąjungos (ES) paramos jis tesiekė 5,945 mlrd. eurų (2015 metų planas - 5,666 mlrd. eurų). 


Didelis klausimas, ar net ekonomiškai stipri Vokietija pajėgs atlaikyti tokias milžiniškas išlaidas.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą