2016-10-04

Vokietijos vienybės dienos minėjimas Drezdene, kurį lydėjo šūkiai „Merkel turi trauktis“, „Merkel vokiečių tautos išdavikė“



Spalio 3 dieną Vokietijoje buvo minima nacionalinė šventė — Vokietijos vienybės diena, kada įsigaliojo 1990 metų rugpjūčio 31 d. sutartis dėl Vokietijos susijungimo. Šiais metais šventės iškilmės vyko Saksonijos sostinėje Drezdene. Į iškilmes atvyko Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Vokietijos prezidentas Joachim Gauck.



Kaip rašo Krone, vos atvykusi į Drezdeną Vokietijos Kanclerė Angela Merkel buvo sutikta demonstrantų, kurie ją nušvilpė, skandavo „Tautos išdavikai“, „nešdinkitės“ ir „A. Merkel privalo pasitraukti“. Šie šūkiai buvo ir demonstrantų transparantuose.



Policija nustūmė demonstrantus nuo Transporto muziejaus pastato, kur vyko iškilmės, bet tai nesukliudė jiems nušvilpti Vokietijos pirmuosius asmenis ir pareikšti neigiamą savo nuomonę apie jų veiklą.


Kaip pranešė portalas German Trends, paskelbtuose video matyti, kaip keli šimtai protestuotojų iš antiislamiško judėjimo PEGIDA (patriotiški europiečiai prieš Vakarų islamizaciją) skanduoja, kad „Merkel yra vokiečių tautos išdavikė“, ją keikia.


Tarp demonstrantų buvo vienas iš PEGIDA įkūrėjų Lutz Bachmann ir partijos Alternatyva Vokietijai (AfD) šalininkų. Vokiečių neapykanta Angelai Merkel auga dėl jos vykdomos „atvirų durų“ politikos, į šalį plūstančių milijonų musulmonų, Vokietiją apėmusio musulmonų teroro, banditizmo, moterų prievartavimo, tapusio Vokietijos kasdienybe. Drezdeno gyventojus įsiūtino dar ir tai, kad nesenai Drezdeno valdžia mieto rotušėje surengė imigrantams musulmonams priėmimą islamo Naujųjų metų proga.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą