2016-10-11

Maskva stiprina Sirijos oro erdvės apsaugą naujausiomis raketinėmis-patrankų sistemomis „Pancir“


Kaip praneša „Izvestia“, Rusija stiprina Sirijos priešlėktuvinę gynybą. Tuo tikslu Rusija perduoda Sirijai partiją reketinių-patrankų sistemų „Pancir“ (šarvas).
Šių kovinių sistemų tiekimo susitarimas buvo pasirašytas dar prieš kelis metus, bet dėl finansinių problemų buvo neįvykdytas pilnai. Dabar nutarta perduoti šias sistemas be išankstinio apmokėjimo. Ekspertų nuomone, tai įvyko dėl JAV grasinimų Sirijai.
Šiuo metu kovinės mašinos „Pancir“ yra ruošiamos transportavimui. „Izvestia“ šaltinio duomenimis, ruošiama ne mažiau 10 šių mašinų. Be jų į Siriją siunčiami komandiniai punktai ir papildomos radijo lokacijos stotys, kada keli koviniai kompleksai apjungiami į vieną bateriją ir taip padidinamas jų panaudojimo efektyvumas esant masiniam antskrydžiui.
Koncerno „Rosoboroneksport“ atstovas atsisakė komentuoti ginklų tiekimą, bet pažymėjo, kad „Pancir“ taps geru papildymu Sirijos priešlėktuvinei gynybai, nes tai paskutinės kartos sistema, skirta kovoti su lėktuvais, sraigtasparniais, aukšto tikslumo kovos priemonėmis (sparnuotosios raketos, valdomos bombos ir pan.), ir nepilotuojamais lėktuvais.
„Pancir“ – vidutinio nuotolio sistema, veikianti iki 20 kilometrų nuotoliu.
„Tai apsauga nuo JAV noro naudoti jėgą prieš Bašaro Asado vyriausybę“, pasakė ekspertas. JAV „planas B“, manoma, numato bombardavimą vyriausybinių karinių pajėgų. „Pancir“ sistemos, manoma, turėtų dar labiau atgrasinti JAV nuo tokių ketinimų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą