2016-10-24

JAV koviniai sodomitai



Apie tai, kaip gėjų lobbi keičia amerikiečių kariuomenę ir žvalgybą pasakoja Anastasija Kazimirko-Kirillov straipsnyje, paskelbtame portale Tsargrad.

Autorė rašo: „JAV kariuomenėje sodomitų tradiciškai nemėgo. Jei atsiskleisdavo iškrypėliški kariškio polinkiai, jį nedelsiant atstatydindavo. Buvo net specialūs žmonės, kurie išaiškindavo pasislėpusius sodomitus. Įvedimas garsiosios taisyklės Don't ask don't tell leido sodomitus imti į tarnybą, bet ne viešai. Niekas nebesistengė jų demaskuoti.“

Prieš penkis metus taisyklė Don't ask don't tell buvo anuliuota. Nuo šio momento į JAV kariuomenę galėjo stoti atviri sodomitai.

Autorė pasakoja, kad „Toliau armija krito vis žemiau. Amerikiečių militaristai pasirodo buvo tais pačiais iškrypėliais“. Kariuomenės vadovybės atstovai vienas po kito ėmė prisipažinti, kad yra sodomitai.

Pentagone ėmė iškilmingai minėti „LGBT Pride Month“. „Šventės“ atidarymo proga 2015 metais Pentagone generolas Rendi Teiloras pristatė savo „vyrą“ Lukasą, kuris sėdėjo salėje. Karinių oro pajėgų generolas Gordonas Tenneris šventės proga pažymėjo, kad dabar gynybos ministerija turi tikslą skatinti atvirą pasireiškimą netradicinės orientacijos armijoje ir „išauklėti didelį skaičių LGBT lyderių“.

Toliau-gražiau, rašo autorė. 2016 metų gegužės mėnesį pirmą kartą istorijoje JAV sausumos kariuomenei ėmė vadovauti gėjus Erikas Fenningas. Po mėnesio buvo atšauktas draudimas tarnauti kariuomenėje transgenderiams ir netgi buvo leista daryti lyties pakeitimo operacijas jau karo tarnybos metu.

JAV koviniams sadomitams numatytos įvairios lengvatos. Pavyzdžiui, transgenderiniams lakūnams leido praleisti fizinio pasiruošimo testus, būtinus tarnyboje oro pajėgose. Jeigu lakūnas neišlaiko tokio testo, tai pakanka paaiškinti, kad esate transgenderis ir vartojate hormonus. Tuomet padaroma išimtis.

Keičiant lytį kariuomenėje iškyla daugybė sunkumų. Tai ir nusirengimo kambariai ir dušai, ir medicinos pagalba, ir uniformos dėvėjimas. JAV valstybės biudžetas kompensuoja išlaidas chirurgams ir vaistams, tiems, kas kariuomenėje sugalvojo pasikeisti lytį.

Aurorė rašo, kad ir kitos jėgos žinybos nenusileidžia JAV armijai. 2016 metų vasario mėnesį CŽV pradėjo programą, kurios tikslas į žvalgybą pritraukti sodomitus. CŽV direktorius Džonas Brennan taip komentavo šį planą: „Įvairovė ir inkliuzija turi tapti neatskiriama mūsų kultūros dalimi.“

2010 metais JAV kariuomenėje, kurioje buvo 2,2 milijono žmonių, tarnavo 70000 sodomitų.



Algimantas Lebionka



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą