2016-09-07

Viktoras Orbanas: sąvoka „Europos liaudis“ neegzistuoja


Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas Ekonomikos forume, kuris prasidėjo antradienį Krynicoje (Lenkija), pasakė, kad Didžiosios Britanijos išėjimas iš ES įvyko dėl bandymo primesti „europinį identitetą“ nuo kurio šalies gyventojai atsisakė, todėl, kad „Europos liaudies nėra“.

„Dabar nešiuolaikiška būti lenku, čeku, vengru. Būti krikščionimi. Mainais pasenusiam identitetui atsirado naujas, europinis. Daro viską, kad jį prastumti. O britai pasakė „ne“, norėjo likti britais.

Tai dydis momentas, kultūrinė revoliucija. Nacionalinė identifikacija ir religija kaip ir anksčiau vaidina savo rolę... Nėra kažko tokio kaip „Europos liaudis“, — pareiškė Orbanas savo pasisakymo metu su Lenkijos valdančiosios partijos lyderiu Jaroslavu Kačinskiu Krynicos mieste.

Vengrijos premjeras taip pat pažymėjo, kad, jo nuomone, būtent dėl nacionalinio identiškumo lenkai „turėjo geresnius rezultatus“ pastaraisiais metais, negu vengrai. „Todėl, kad pas jus stiprus identitetas“, — pasakė Orbanas.

Krynicos Ekonomikos forumo metu antradienį susitiko Višegrado grupės šalių Lenkijos, Čekijos, Slovakijos ir Vengrijos vadovai.

ES turi atstovauti ne elitą, o europiečius, be to žmones aprūpinti darbu ir oriu užmokesčiu. Priešingu atveju ji ims byrėti – pasakė Lenkijos premjerė Beata Šidlo.

Gali būti, taps aktualiu Europos sutarčių pakeitimo klausimas. Lenkijos premjerės nuomone, Europos sąjungoje turi išaugti nacionalinių parlamentų reikšmė.

Ekonomikos forumas Krynicoje yra surengtas jau 24 kartą. Jame dalyvauja 4 tūkstančiai svečių iš 50 šalių. „Metų žmogumi“ forumo „kapitula“ išrinko Vengrijos premjerą Viktorą Orbaną.

Šaltiniai:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą