2016-09-26

Rusija sunaikino „Vakarų koalicijos“ slaptą teroristų koordinavimo centrą Sirijoje


Pravda rašo, kad JAV kartu su sąjungininkais sukūrė „Operatyvinį centrą“ (Field Operations Room) Aleppo miesto rajone, kuriame dirbo užsienio žvalgai.


Jame dirbo JAV, Didžiosios Britanijos, Izraelio, Turkijos, Saudo Arabijos ir Kataro spec. tarnybų darbuotojai. Skelbiama, kad smūgis buvo suduotas po JAV karinių oro pajėgų antskrydžio prieš Sirijos kariuomenę ties Deir-ez-Zoro miestu, kurio metu žuvo 63 sirų kariai ir apie 100 buvo sužeista. Po šio antskrydžio prasidėjo Islamo valstybės teroristų puolimas.


Fars News pranešė, kad „Rusijos karo laivai paleido tris raketas „Kalibras“ į užsienio karininkų operatyvinį koordinacijos centrą Dar Ezza rajone vakarinėje Aleppo dalyje netoli nuo Sam'an kalno ir užmušė 30 Izraelio ir Vakarų karininkų.“

Šis regionas yra kalnų grandinės gilumoje, o centras buvo kalne esančiose olose. Fars duomenimis, „operatyviniame centre“ pagrinde dirbo Izraelio kariškiai. Manoma, kad centrui vadovavo JAV.
Vakarų spauda praktiškai nutylėjo šį įvykį, apie kurį pirmiausiai pranešė Arabų šalių spauda.

Pranešama, kad teroristų okupuotoje teritorijoje esančiame centre dirbo šalių, kurios remia Alkaidos ir IVIL teroristus šalių-sponsorių kariškiai. Ten buvo JAV, Didžiosios Britanijos (aktyviai dalyvaujančios antskrydžiuose), o taip pat keturių šio regiono valstybių – Turkijos, Saudo Arabijos, Izraelio ir Kataro agentai. Šios šalys užsiima teroristų verbavimu, paruošimu, logistika ir finansavimu, ką patvirtina dokumentai.

Aleppo koordinacijos centras buvo naudojamas sausumos operacijų ir nepilotuojamų lėktuvų bei oro antpuolių koordinavimui. Šis centras siejamas ir su koordinavimu oro smūgio į Sirijos pajėgas, kuris įvyko po Ženevos susitarimo dėl paliaubų.

Fars News Agency analytikas pabrėžė, rašoma Pravda, kad Maskva priėmė sprendimą atakuoti operatyvinį štabą po Pentagono antpuolio prieš Sirijos kariuomenę ir po JAV oro antpuolio įvykusio IVIL puolimo prie Deir-ez-Zoro.

Po Fars News Agency pranešimo apie Rusijos ataką prie JAV-NATO žvalgybos objektą kokių nors kitų pranešimų Vakarų MIP daugiau nebuvo. Nebuvo antpuolio patvirtinimo ir oficialiame lygyje.

Faktiškai, Rusija atakavo JAV vadovaujamą objektą kaip atsakomą priemonę už antpuolį prieš Sirijos kariuomenę prie Dair-ez-Zoro.

Yra pagrindo galvoti, kad būtent ši ataka paskatino JAV, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos inicijuotą paliaubų Sirijoje klausimo svarstymą SNO Saugumo taryboje.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą