2016-09-27

Deutsche Bank ant bankroto slenksčio


Vokietijos vyriausybė neteiks valstybės pagalbos didžiausiam šalies bankui - Deutsche Bank. Apie tai pirmadienį pranešė oficialus VFR vyriausybės atstovas Steffen Seibert. JAV finansų ministerija siekia gauti iš Deutsche Bank (DB) 12,5 eurų baudų už abejotinas operacijas su hipotekos kreditais. Būtent jie amerikiečių nuomone sukėlė krizę JAV nekilnojamo turto rinkose 2008 metais.

Dėl šių reikalavimų DB prarado 6,4 procentus akcijų vertės ir jų kaina dabar nukrito iki 10,7 eurų už akiją prekybos akcijomis sistemoje Xetra.

Nauji gandai sukėlė Deutsche Bank sunkumus, rašoma Suddeutsche Zeitung. Per metus DB akcijos prarado 60 procentus savo vertė. Prieš metus DB akcijos kainavo 28 eurus, o iki 2008 metų krizės jos kainavo 100 eurų. Šis DB akcijų nuvertėjimas rodo, kad bankas prarado akcininkų pasitikėjimą, pinigai bėga iš banko. 

Prieš dešimtmetį „Financial Times“ apžvalgose DB įeidavo į pačių didžiausių pasaulio įmonių sąrašo pirmąjį dvidešimtuką. Dabar DB biržoje kainuoja vos 14,6 milijardus eurų, kas yra mažiau negu 1/10 amerikiečių banko JPMorgan kainos. Vokietijos vyriausybė kol kas nežada paremti DB. Bet vargu ar galės jo neparemti. Didžiausio Vokietijos banko Deutsche Bank bankroto atveju prasidėtų Visos Vokietijos ir visos ES krizė.

Angelos Merkel valdymo dešimtmetis (kanclerė nuo 2005 metų) praėjo tragiškai šiai valstybei.

Dėl branduolinės energetikos sunaikinimo šalis patyrė šimtamilijardinius nuostolių, automobilių gamybos flagmanas VW šiemet apdovanotas Šniobelio premija už sukčiavimą, šalyje 2 milijonai vakansijų pramonės įmonėse ir 6 milijonai funkcionaliai neraštingų bedarbių, kurių gretas kiekvienais metais papildo per milijoną ekonominių migrantų („pabėgėlių“) iš trečiųjų šalių, kuriems ši neadekvati moteris, pažeisdama valstybės įstatymus, atvėrė sienas. Atvykėlių dykaduonių išlaikymas Vokietijai per metus kainuoja dešimtis milijardų eurų iš mokesčių mokėtojų kišenės, tuo tarpu kas trečia Vokietijos savivaldybė yra prasiskolinusi, o 20 procentų etninių vokiečių gyvena žemiau skurdo ribos.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą