2016-09-11

Austrai pabėgėliams įveda komendanto valandą


Po eilės sekso antpuolių Welser miestas imasi griežtų nepilnamečių pabėgėlių drausminimo priemonių ir įvedą jiems komendanto valandą. Jie turės būti pabėgėlių prieglaudose nuo 8 vakaro iki ryto. Miesto valdžia tikisi, kad šios priemonės padės apsaugoti austrių merginas nuo seksualinių atakų mieste vykstančio festivalio metu.

Miesto valdžios duomenimis, mažiausiai aštuonios moterys buvo išprievartautos šios savaitės pradžioje. Visi nusikaltėliai buvo prieglobsčio prašytojai iš Afganistano.

Miesto meras, Austrijos laisvės partijos narys (FPÖ), pasakė, kad nepilnamečiams migrantams po šios atakos bus taikoma „nulinio pakantumo“ politika. FPÖ vadovybė palaikė merą ir pasisakė, kad prieglobsčio namai privalo kontroliuoti savo gyventojus ir imtis „preventyvinių priemonių“, kad užtikrinti moterų saugumą mieste.

Apie pabėgėlių lytinius nusikaltimus imta visu balsu kalbėti po naujametinės nakties Kiolne.

Nuo migrantų seksualinės prievartos labiausiai kenčia Vokietija, Austrija ir Švedija. Atpuolių skaičius staigiai padidėjo prasidėjus vasarai.

Birželio mėnesį vykusiame festivalyje Darmštate, buvo išprievartauta mažiausiai 18 mergaičių. Pabėgėlių antpuoliai pasikartojo liepą muzikos festivalio metu Bremene, kur buvo užfiksuota ne mažiau 24 lytinės prievartos atvejai.

Kai kuriuose miestuose buvo bandoma pasitelkti policiją apsaugai nuo nusikaltėlių, bet tai turėjo nežymų efektą. Praėjusį mėnesį Švedijoje išprievartavimų skaičius padidėjo du kartus.

Vokiečiai su nerimu laukia Oktoberfest festivalio Miunchene, kuris prasidės šio mėnesio pabaigoje.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą