2016-09-12

AfD pirmininkė Frauke Petry: „Mes nenorime pilietinio karo“


Partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) pirmininkė Frauke Petry savo interviu „Welt am Sontag“, kurį vakar paskelbė Vokietijos dienraštis „die Welt“, papasakojo apie regioninių rinkimų peripetijos, rinkimus ateinantį sekmadienį Berlyne, Dexit galimybę, ES reformą, pabėgėlių klausimą ir kitas su tuo susijusias Vokietijos ir ES problemas.

Į klausimą, ar AfD nori Vokietijos išėjimo iš ES – Dexit, Frauke Petri pasakė, kad „Jeigu ES nesugebės reformuotis, ir mes turime teisę tokiu sugebėjimu abejoti, tai kada nors mes sau iškelsime šį klausimą. Dabar mes šio klausimo nekeliame.“ „Mes už referendumą. Bet šiuo metu turi būti kalbama apie ES reformą. Kitos rinkiminės kompanijos temos – šeima, energetinė politika, vidinis saugumas ir tiesioginė demokratija <...>. Ir, žinoma, migracijos krizė.“

„Mes turime 600.000 nelegalų, kurie negali pretenduoti į prieglobstį. Federalinė vyriausybė turi pasiekti, kad visi šie žmonės sugrįžtų į savo kilmės šalis. Todėl aš pareikalavau remigracijos programos. Federalinė migracijos ir pabėgėlių klausimams tarnyba turi būti reformuota į remigracijos organą. Taip pat būtina sugriežtinti taisykles tiems, kurie iš karto nebuvo išsiųsti į savo kilmės šalis“.

Welt am Sonntag paklausė: Nesenai jūs pasakėte pabėgėlių gelbėjimo Viduržemio jūroje kontekste, kad ten žmonės yra vežami su „ES sponsoriaujama taksi į Europą.“ Ar jūs laikote žmonių gelbėjimą po laivo katastrofos taksi paslaugomis?

Į šį klausimą Frauke Petry atsakė: „Kad žmonės esantys nelaimės būklėje turi būti gelbėjami, nekelia abejonių. Bet jie turi būti vežami atgal į Afrikos šiaurinį krantą.“

Welt am Sonntag: Tai į "failed state" Libiją?

Frauke Petry atsakė: „Ten, iš kur jie atplaukė. Libija yra starto pozicija daugelio tų, kuriems tai tampa pretekstu gauti prieglobstį Europoje. Reikia susitarti su Libija dėl jų repatriacijos. Negali būti, kad mes dirbtume, kaip faktiniai vežėjai per Viduržemio jūrą. Iš plaustų žmones reikia persodinti į valtis, o ES juos veža pas save. Mes norime šiuos žmones nuvežti atgal į Afriką, nes tai vienintelis būdas duoti jiems suprasti, kad jie neturi teisės atvykti į Europą.

Mes turime sustoti, kad išaiškinti pabėgėliams, todėl, kad didesnė dalis šitų žmonių nėra pabėgėliai, jie ne sirai, bet prisistato ir kaip sirai. Tai suprasdami piliečiai keičia savo požiūrį į visus migrantus bendrai, net į realius pabėgėlius. Mes to nenorime. Todėl dabar reikia veikti greitai“.

„Pas mus kol kas nėra masinių demonstracijų prieš migrantus, pas mus dar nėra masinių protestų stambiuose Vokietijos miestuose. Bet tai, ką mes pergyvename, kaip pavyzdžiui, persekiojimą krikščionių moterų yra nepakenčiama. Kuo daugiau neišsilavinusių ir dažnai agresyvių jaunų žmonių imigruoja iš Šiaurės Afrikos, tuo bus aštresnė situacija. Mes nenorime pilietinio karo Vokietijoje. Mes – socialinės taikos partija“, - pasakė Fraukė Petry.


http://www.welt.de/politik/deutschland/article158049653/Wir-wollen-keinen-Buergerkrieg-in-Deutschland.html



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą