2018-05-14

“Pabėgėliai“ bėga į Vokietiją gydytis, o Merkel niekaip negali (ar nenori?) jų išprašyti namo


Tik vieną iš 25 Afrikos nelegalių imigrantų, kurie negavo leidimo likti šalyje, pavyksta išprašyti iš Vokietijos. 2017 metais Vokietija gavo 129 251 afrikiečių prieglobsčio prašymus, 86 913 iš jų buvo atmesti. Į 55 Afrikos valstybes iš viso buvo deportuota vos 3270 „pabėgėlių“.

Į Vokietiją bėga gydytis


Didelė dalis „pabėgėlių“ yra „medicinos turistai“. „Kai kurie iš jų nori Viagros“, - pasakoja gydytojas iš Deggendorfo mieto (Bavarija). Jis visą šią „pabėgėlių“ komediją matė iš arti, nes 3 metus dirbo prieglaudoje. Kontraktas baigiasi ir daktaras prisiekia daugiau niekada nedirbti su „pabėgėliais“.

Gydytojo žodžiais, „pabėgėliai“ elgiasi „įžūliai ir iššaukiančiai“. Jie neturi rimtų sveikatos problemų, bet reikalauja brangių dantų protezų ir masažų.

Gydytojas įsitikinęs, kad dauguma imigrantų atvyksta gauti nemokamų medicinos paslaugų. Jis papasakojo, kad jo pacientai „pabėgėliai“ buvo įžūlūs ir reiklūs. Pas dauguma „pabėgėlių“ nėra aštrių problemų su sveikata. Jie reikalauja brangaus stomatologinio gydymo, masažų, Viagros. Daugelis reikalauja nuskausminamųjų – juos galima parduoti. Iš 41 paciento tiktai vienas pasakė daktarui „ačiū“.

Gydytojas įtaria, kad dauguma „pabėgėlių“ iš Siera-Leone (Vakarų Afrika) ir Azerbaidžano (jų šansai likti Vokietijoje mažiau 50%) atvyksta tam, kad nemokamai gydytis pas vokiečių specialistus. Žmonės žino, kad jų deportacija užsitęsia ilgai, todėl jie tikisi gauti medicinos paslaugas.

Visai nesenai gydytoją „pabėgėlis“ sumušė: smogė kumščiu į veidą. Dar po kelių dienų jis atėjo ir medikui grasino peiliu. Dirbti atsisako ir dar vienas šios prieglaudos gydytojas.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą