2018-04-11

Ketvirtadienį Daukanto aikštėje Lietuvos pensininkai protestuos prieš jų atžvilgiu valdžios vykdomą genocidą


Lietuvos pensininkų sąjunga ketvirtadienį 12 valandą Vilniuje rengiamame mitinge Daukanto aikštėje ir eitynėse iki vyriausybės, V.Kudirkos aikštės, žada priminti valdantiesiems priešrinkiminius pažadus mažinti socialinę atskirtį valstybėje.

Lietuvoje didelės dalies senolių pensijos nesiekia net 200 eurų per mėnesį, net pas turinčius 30 metų darbo stažą, tuo tarpu Estijos pensininkai, turintys vos 15 metų darbo stažą, per mėnesį gauna minimalią 267 eurų pensiją, o su 30 metų stažu minimali pensija pas juos yra 360 eurų. BVP vienam žmogui yra abiejose valstybėse panašus. Tai kodėl mūsų pensijos yra beveik du kartus mažesnės?

Atsakymas tėra vienas – Lietuvą valdo partinių vagių gaujos, kurioms vadovauja nusikaltėlių Grybauskaitės-Skvernelio tendemas. Jie valstybės lėšų vogimui pasitelkia įvairias finansines machinacijas, kaip antai dujų laivo „Independence“ aferą, melą apie būtinybę atgrasyti dešimtis kartų didesnę kaimynę Rusiją.


Vilniaus miesto savivaldybė yra išdavusi leidimą ketvirtadienį 12 valandą surengti mitingą Daukanto aikštėje, priešais Lietuvos Respublikos prezidentūrą. Renginyje žada pasisakyti LPS Bočių, Pensininkų sąjūdžio, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos, profsąjungų ir kitų visuomeninių organizacijų atstovai, seimo nariai. Priėmus rezoliuciją, mitingo dalyviai Universiteto gatve ir Gedimino prospektu žygiuos iki Vinco Kudirkos aikštės, kur savo reikalavimus įteiks neįgaliai S.Skvernelio Vyriausybei.

Organizuojamose eitynėse bus reikalaujama pertvarkyti pensijų ir mokesčių sistemas, atskirti nuo „Sodros“ spenio antros pakopos pensijų fondus, kurie kas metai iš jos išpompuoja po 70 mln. eurų.

Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ pirmininkė Vilija Tūrienė dienraščiui „Respublika“ pasakė, kad „Lietuvoje gerai gyvena tik ekonominis elitas, tai yra, vos 15 proc. visų gyventojų. Augant ekonomikai būtent jie pajunta to privalumus. „Antros pakopos pensijos kaupimo fondai yra palankūs tik tiems, kas gauna 2000 eurų ir daugiau atlyginimą. Nuo kitų yra nuslepiama, kad jie ne tik kad nieko negaus iš šio fondo, bet ir iš „Sodros“ gaus 15 proc. mažesnę pensiją“.

„Argi Maltos sriubos lėkštė - tai ori senatvė? Tai pasityčiojimas,“ - pasakė V.Tūrienė.

Lietuvos pensininkai kyla prieš nepakeliamą skurdą ir diskriminaciją, rengiasi TEISTIS SU VALSTYBE DĖL NEPAMATUOTAI MAŽŲ PENSIJŲ. Diskriminuojamiems pensininkams atstovauja advokatas, profesorius Stanislovas Tomas.


Gerbiami pensininkai, pildykite reikalingus duomenis ČIA.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą