2018-04-26

Austrijos kancleris Sebastian Kurz: pabėgėliai negaus didesnių išmokų už pensininkus austrus


Didžiausias Austrijos dienraštis „Krone“ rašo, kad trečiadienį vakare įvyko televizijos laida, skirta naujai socialinių išmokų sistemai, kuri pradės veikti Austrijoje nuo birželio 1 dienos. Ją aptarinėjo Austrijos kancleris Sebastian Kurz (Liaudies partija) ir kitų parlamentinių partijų atstovai. Laidos vedėja Katija Wagner. Laidoje be jos dalyvavo Laidoje dalyvavo (nuotraukoje iš kairės į dešinę): „Žaliųjų“ atstovas Werneris Kogleris, federalinis SPÖ partijos generalinis direktorius Max Lercheras, federalinis kancleris Sebastianas Kurzas ir socialinės teisės ekspertas Volfgangas Mazalis.




Jau laidos pradžioje kancleris patvirtino Federalinės vyriausybės kursą: „imigrantai vis tiek negaus didesnių išmokų už austrus.“

„Žaliųjų atstovas Verner Kogler bandė jį kritikuoti, bet pripažino, kad reforma reikalinga ir, kad tai jau paskatino reformas Vienoje, kurią valdo „Žalieji“, - sakoma Krone.

„Krone“ žodžiais, vargu ar yra Austrijoje „svarbesnė tema nei parama socialiai remtiniems austrams ir pabėgėliams“.



Sebastian Kurz pasakė, kad „Austrija neturėtų būti magnetu pabėgėliams“.

Kancleris konstatavo, kad imigrantai ateityje negaus tokio paties dydžio minimalių pajamų kaip austrai".

Jo žodžiais, „šiuo metu kai kurie pabėgėliai gauna daugiau nei pensininkai, todėl teisingumo ir tikslingumo sumetimais būtina tai dar iki vasaros skubiai pakeisti.“

„Austrija neturi būti imigracijos į mūsų socialinę sistemą magnetas", - pasakė kancleris Kurz. Jis, kaip pavyzdį, pateikė čečėnų šeimą, turinčią tris vaikus, kurie gauna 2500 eurų neto išmokas, nors nieko nėra nesumokėję Austrijos socialinei sistemai.

Kancleris taip pat kritikavo padėtį Vienoje: "Kiekvienas antras Vienos paramos gavėjas nėra austras".

Kanclerio nuomone, Austrijoje turi būti vieninga minimalių pajamų apsaugos sistema.

Šaltinishttp://www.krone.at/1698783

Mano ankstesnis straipsnis socialinės sistemos reformos Austrijoje tema:
http://lebionka.blogspot.lt/2018/04/austrijos-kancleris-kurz-dar-iki.html






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą