2018-03-22

Danija atsitvers nuo Vokietijos siena. Siena skirta šernams, bet tiks ir „pabėgėliams“


Danijos portalas „The Local“ informuoja apie šios šalies planus pasienyje su Vokietija pastatyti 70 kilometrų ilgio tvorą. Tvora turėtų užkirsti kelią afrikinio kiaulių maro viruso plitimui, kurį perneša šernai.

Afrikinis kiaulių maras, prieš kurį nėra vakcinos, gali rimtai pakirsti Danijos ekonomiką, todėl ketvirtadienį šios šalies vyriausybė ir jos sąjungininkė parlamente Danijos liaudies partija susitarė dėl keleto pasiūlymų, kuriais siekiama užkirsti kelią Afrikos kiaulių maro viruso plitimui. Visų pirma tai tvora, kuri būtų pastatyta palei didelį Vokietijos sienos ruožą.


"Aš nenoriu rizikuoti. Mes turime 11 milijardų kronų (1,5 milijardo eurų) vertės eksporto pramonę per metus, kuriai kyla pavojus ", - pasakė ministras maisto ir aplinkos klausimais Esben Lunde Larsen.

"Jei afrikinio kiaulių maro virusas ateitų į Daniją, visas eksportas į trečiąsias šalis nedelsiant sustotų", - pridūrė ministras.


Virusas, kuris sukelia hemoraginę karštligę su dideliu kiaulių mirtingumu, 2014 m. pasiekė Šiaurės Europą, paplito Lietuvoje ir Lenkijoje. Danijoje ligos atvejų nebuvo.

"Tvora neleis potencialiai užkrėstų šernų migracijai per sieną ir padės medžiotojams išnaikinti visus laukinius šernus Danijoje", - sakė Larsenas.

Sena turėtų būti 1,5 metro aukščio ir įleista į žemę 50 centimetrų į žemę.

Trečiadienį buvo paskelbta, kad naktinis šernų šaudymas taip pat bus leidžiamas.

Skirta šernams, bet tiks ir „pabėgėliams“

Apie Danijos norą statyti sieną nuo imigrantų italų „La Repubblica“ pranešė dar 2011 metais: „Centro dešinės Kopenhagos vyriausybė.... priėmė sprendimą statyti pasienio kontrolės įrenginius“. Berlyno nuomone, tai suduos smūgį Šengeno erdvei ir europinėms vertybėms.

Pasienio tarnybos direktorius Erlingas Andersonas sakė, kas Kopenhaga siekia apsisaugoti nuo nusikaltėlių iš Rytų Europos.

2015 Vokietijos kanclerė Angela Merkel vienašališkai atvėrė Šengeno erdvę milijonams nelegalių imigrantų iš Azijos ir Afrikos, kurie atnešė Europai daug didesnes problemas už kiaulių marą.

Šiuo metu Danijoje yra įvesta pasienio kontrolė, o siena nuo šernų iš Vokietijos labai jau panaši į tą, kurią pastatė Vengrija nuo „Merkel svečių“.

Šį rašinį pabaigsiu žinoma fraze: „Kas galėtų paneigti“, kad Danijos siena nuo šernų, netiks apsisaugoti nuo „pabėgėlių“?

Šaunuoliai tie vikingai!











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą