2018-02-12

Valdiški šokiai pagal žydišką dūdelę (video)


Vasario 8 dieną Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kuchlianky, pasižyminti kritišku požiūriu į didvyrišką Lietuvos praeitį, nuolatos reiškianti turtines pretenzijas Lietuvos valstybei, apkaltino antisemitizmu akademinės etikos ir procedūrų tarnybos vadovą Virgilijų Sadauską, nes jis internete paskelbė siūlantis atlygį žmonėms, nustačiusiems XX a. žydų nusikaltimus, vasario 8 dieną pranešė televizija „Info TV“.



Seimo pirmininkas ir premjeras, mano suolo draugas Gediminas Kirkilas, manau, net neįsigilinę į problemos esmę, ėmė smerkti Virgilijų Sadauską.

Ar Sadauskas kaltas, kad Faina Kuchlianski yra rasistinių pažiūrų, nepripažįsta žmogaus teisių, demokratijos normų.

Kuchliansky pareiškimas suponuoja nuomonę, kad kiekvienas lietuvis, kuris nori tyrinėti savo tautos istoriją, tyrinėti žydų nusikaltimus prieš lietuvius, apriori yra antisemitas. Tai melas ir rasizmas.

Ar jums nesusidarė įspūdis, kad mūsų valdžia šoka pagal žydišką dūdelę? Tūkstančiams užsienio žydų, net gimusiems Rusijoje ir kitose pasaulio šalyse, ji dalina Lietuvos pilietybes, o lietuvius diskrininuoja.

Savo video aš nenoriu nieko įžeisti, tai vizija, menas, karikatūra.

Aš niekam nepaišiau ūsų ar dar ko kito, tik viešai platinamiems video kadrams pritaikiau labai šaunią žydišką dainelę „Tai Saliamono Kliaro šokių mokykla“, kurios autorius Alikas Farberis (1930).









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą