2018-01-08

Viktoras Orbanas: į Europą atvykstantys pabėgėliai yra „musulmoniški užgrobėjai“


Interviu die Welt Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas atvykstančius į Europą pabėgėlius pavadino „musulmoniškais užgrobėjais“ ir pareiškė, kad jo valstybė neketina ateityje priimti migrantų. Vengrijos vyriausybės nuomone, musulmonų antplūdis sukels „paralelinių bendruomenių“ atsiradimą valstybėje. Orbano žodžiais, „pabėgėliai-ekonominiai migrantai, kurie ieško geresnio gyvenimo“, o „multikultūralizmas – tai tiesiog iliuzija.“


„Mes neskaitome šių žmonių musulmonų pabėgėliais. Mes juos traktuojame kaip „musulmoniškus grobikus“, — pareiškė Orbanas dienraščiui die Welt.

Vengrijos premjeras pakvietė Europos valstybių lyderius gerbti Vengriją. Jo žodžiais, daugelis ES valstybių kaltina Vengrijos valdžią tuo, kad Vengrija gauna lėšas iš ES sanglaudos fondų, tačiau atsisako priimti pabėgėlius. Orbanas pažymėjo, kad pinigų skyrimas Vengrijai niekaip nesusijęs su pabėgėlių klausimu todėl, kad yra „teisingas balansas“, nes Vengrija atvėrė savo rinką laisvai konkurencijai.

Viktoras Orbanas, atsakydamas į Vokietijos socialdemokratų partijos pirmininko Martino Šulco Vengrijai dienraštyje Bild išsakytus kaltinimus, pareikalavo rodyti „daugiau pagarbos“ jo šaliai.

Šulcas kvietė KSS pirmininką Horstą Zeehoferį paveikti Vengrijos lyderį ir „nurodyti jam ribas“, kai Orbanas praėjusį penktadienį svečiavosi šios Bavarijos partijos, KDS/KSS partijų koalicijos narės, susitikime.

Vengrijos premjeras Bavarijos konservatorių susitikime pasakė, kad „2018 metai bus tautų reikalavimų atstatymo metai Europoje“.

„Europoje politikai dar nepadarė to, ko norėjo žmonės. Tai demokratijos principų pažeidimas, ir šis konfliktas turi būti išspręstas,“ - pasakė Orbanas.

„Aš pasakiau mūsų Bavarijos draugams, kad 2018 metai taps metais, kuriais tautų valia bus atstatyta, ir kas europietis žingsnis po žingsnio įsitikins, kad sprendimai priimti migracijos atžvilgiu turi tarnauti jo interesams“, - tęsė jis.

Orbanas KSS nariams papasakojo, kad jo valstybė atsisakė nusilenkti ES, Sorošo finansuojamai atvirų sienų kompanijai, ir kitoms jėgoms, veikusioms jį, kad priimti masinę imigraciją: „nuo pat pradžių mes buvome už sienų apsaugą... mes pastatėme sieną ir sustiprinome pasienio kontrolę, tuo metu, kai Europoje buvo vietų, kur buvo stebimas chaosas ir įstatymų nesilaikymas“, - netiesiogiai nurodydamas į Merkel valdomą Vokietiją kalbėjo Orbanas.

„Tautos valia aiški: žmonės nenori gyventi esant terorizmo grėsmei, jie nori saugumo, jie nori, kad jų sienos būtų apsaugotos, kad pašalinti šiuos žmones iš Europos, kurie neturi jokio pagrindo čia būti“, - pažymėjo jis.

Breitbart nuomone, seniausias Bavarijos politikas Zeehoferis supranta, kad Centrinės Europos valstybių antimigracinis aljansas su Austrija tampa rimta politine jėga. Bavariją su Centrine Europą riša net didesni ekonominiai interesai, negu su vakarais.

Lenkų spauda kritikuoja Vokietijos socialdemokratų lyderio Martino Šulco išpuolius spaudoje prieš Vengriją ir Lenkiją.

„Martino Šulco pasisakymai, kurie turėjo išgąsdinti Budapeštą ir Varšuvą, nepaliko didelio įspūdžio šių valstybių vyriausybėms, ir net liberalioms Briuselio elitoms, nes jos priprato prie avantiūristinių šio kairuoliško klouno pasisakymų“. - rašoma wPolytice.

Nuorodos:









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą