2018-01-03

AfD vicepirmininkė Beatrix von Storch: Vokietijoje vyksta ataka prieš žodžio laisvę


Cenzūra tapo ES realybe, o Vokietijoje ji įgavo ypač išsigimėliškus bruožus. Už savo nuomonės pareiškimą Kiolno policija tuojau po naujųjų metų sutikimo pradėjo bylą prieš Alternatyva Vokietijai (AfD) vicepirmininkę, Bundestago deputatę Beatrix von Storch, neva už tarpnacionalinės nesantaikos kurstymą.



Kiolno policija prieš naujuosius metus paskelbė Tviteryje skelbimus apie būsimą šventę arabiškai. Pranešime sakoma: „Taikus šventimas – tai pagarbos pareiškimas“, o toliau pateikiama kita informacija apie šventę.

AfD vicepirmininkė Beatrix von Storch Tviteryje parašė: „Kas po velnių vyksta šioje šalyje? Kodėl oficialus   Šiaurės Reinas-Vestfalija policijos puslapis kuria tvitus arabų kalba. Tokiu būdu jūs norite nuraminti barbariškus musulmonus vyrus, užsiimančius prievartavimu?“


Twitter laikinai užblokavo politikę, pasiremdamas „pažeidimu taisyklių dėl publikacijų, skatinančių neapykantą“. Šią publikaciją politikė įkėlė į Feisbuką, bet ir čia publikaciją pašalino.

AfD pirmininkė Alisa Veidel sausio 1 dieną Feisbuke parašė: „Metai prasidėjo nuo cenzūros įstatymo ir nuo mūsų valdžios nusilenkimo importuotam marodieriškam ir puolančiam su peiliais migrantų smurtui, prie kurio mes net pripratom. Jau Vokietijos policija prabilo arabiškai, nepaisant to, kad valstybinė kalba – vokiečių“.

Interviu portalui Breitbart Beatrix von Storch priminė, kad daugiau negu tūkstantis moterų ir merginų Kiolne prieš metus„tapo prašančių prieglobsčio musulmonų seksualinės prievartos ir priekabiavimų aukomis“.

Politikės žodžiais, tokie patys žvėriškumai vyktų ir šiais metais, jei ne „milžiniškas skaičius policijos“.

„Nuo to laiko, kai veikia Merkel „atvirų durų politiką“, nusikalstamumas ir prievarta tapo Vokietijos kasdieninio gyvenimo dalimi“, - pasakė Beatrix von Storch ir pažymėjo, kad „kol kas vyriausybė tęsia savo multikultūralistinę dienotvarkę“.

Praėjusią vasarą Vokietijoje buvo priimtas Netzwerkdurchsetzungsgesetz(NetzDG) įstatymas, kuris įpareigoja socialinius tinklus sekti ir nedelsiant šalinti neteisėtą medžiagą, priešingu atveju joms gresia baudos. Šis įstatymas įsigaliojo nuo sausio 1 dienos.

Beatrix von Storch nuomone, šis įstatymas yra „tiesioginis puolimas prieš žodžio laisvę socialiniuose tinkluose“, o Vokietijos valdžia „pasitelkė šį įstatymą, kad išvalyti socialinius tinklus nuo nepageidaujamos nuomonės, konkrečiai, Merkel imigracijos ir pabėgėlių politikos kritikos. „Ir tikrųjų“, tęsė ji, „visuomenės cenzūra egzistuoja dabar Vokietijoje, nežiūrint į tai, kad ji uždrausta Vokietijos Konstitucijos.“

„Šis antikonstitucinis įstatymas dabar naudojamas prieš opoziciją“, - pasakė ji. „Žodžio laisvei iškilo grėsmė. Mes privalom turėti vyriškumo kovoti už mūsų principus“, - pasakė Beatrix von Storch.

Nuorodos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą