2017-12-07

Vokietijos teismas leido gaminti ir padavinėti „kartuves Merkel“


2015 metų sausio 15 dieną Drezdene PEGIDA mitingo metu Teatro aikštėje buvo pastatytos didžiulės grėsmingos kartuvės, o vieta jose buvo rezervuota mamai Merkel ir vicekancleriui Zigmarui Gabrieliui.


Šio PEGIDA antiislamiško mitingo dalyvis Jens Debel pagamino šių garsiųjų kartuvių suvenyrinį variantą: 21 cm dydžio. Šį suvenyrą meistras pardavinėja po 15 eurų.

Idėjos autorius yra piktas ant Vokietijos vyriausybės, kad jam neleido atsivežti į šalį jo žmonos ukrainietės tėvus, kurių namai buvo sugriauti karo Donbase metu.

„Federalinė vyriausybė pripažįsta karą Sirijoje ir Afganistane ir iš ten kviečia pabėgėlius musulmonus, o karo krikščioniškoje Ukrainoje nepripažįsta“, - sako Jensas.

Saksonijos teismas neįžvelgė įstatymo pažeidimo dėl meistro suvenyro „mini-kartuvių“ su užrašu „Užmuškite ponią Merkel“ ir leido jas pardavinėti, motyvuodamas tuo, kad kartuvės yra meno kūrinys, todėl negalima į tai žiūrėti rimtai.

Pi-news primena žodžius, kuriuos Spartos karalius Leonidas kino filme „300 spartiečių“ sako teisdamas išdaviką Efialtą. Leonidas pasakė jam: „Kad tu gyventum amžinai“.

„Duok Dieve ir poniai Merkel ilgą gyvenimą“, - sakoma vokiečių portale.


Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą