2017-12-19

Austrija: prieglobsčio prašytojai privalės pateikti valdžiai turimus pinigus ir išmaniuosius telefonus


Dienraštis Krone informuoja, kad Austrijos valdančiosios koalicijos planuose ne tik sumažinti pabėgėliams išmokas (iki 277, 76 eurų), bet ir reikalavimas pateikti valdžiai turimas pinigines lėšas bei išmaniuosius telefonus. Planuojama, kad prašymo prieglobsčiui gauti svarstymo terminas bus sutrumpintas iki kelių mėnesių, kaip tai yra Šveicarijoje.


Iš „pabėgėlių“ paimami pinigai bus valdžios panaudoti „pirminei pagalbai“, be to jie privalės atiduoti savo išmaniuosius telefonus. Pagal telefonuose esančius duomenis bus gauta visa informacija apie „pabėgėlių“ kelionės maršrutą, nustatyta jų asmenybė. Numatoma, kad globos įstaigose prieglobsčio prašytojai paramą gaus natūra. Atvykėliai bus apgyvendinami ne „individualiai“, o dideliuose būstuose. Administraciniu nusikaltimu bus laikoma tokia veika, kai prieglobsčio negavę asmenys, kurie buvo pašalinti iš šalies, vėliau sugrįžta atgal neteisėtai.

Naujoji valdžia uždraus savivaldybėms natūralizuoti imigrantus, o tam, kad gauti Austrijos pilietybę, reikės laukti 20-30 metų ir lankyti specialius kursus.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą