2017-10-26

Lenkijos URM vadovas: „Sienų atidarymas imigracijos bangai buvo neatsakingas politikų žingsnis“. Waszczykowski nurodė į Merkel.


„Sienų atidarymas imigracijos bangai buvo neatsakingu politikų žingsniu“, - pasakė trečiadienį italų žurnalistams Romoje Lenkijos URM vadovas Witold Waszczykowski, nurodydamas šiame kontekste į Vokietijos kanclerę Angelą Merkel. Jis pabrėžė, kad Lenkija kontroliuoja migracijos srautą į šalį.


„Neatsakingi politikai - tie, kurie atidarė sienas, priimdami imigracijos bangą, kaip tai padarė Angela Merkel“, - pareiškė Lenkijos ministras, kurį cituoja agentūra Ansa.

„Tai buvo neatsakinga veikla, nes šiandien mes susiduriame su šimtais tūkstančių nenustatytų migrantų, daugybe nepilnamečių ir bedarbių, kuriuos net turtinga vokiečių ekonomika nebuvo pajėgi priimti, ir kurie metais gyvens iš pašalpų“, - papildė jis.

„Lenkija atsakingai valdo migrantų srautą. Mes kontroliuojame srautą iš rytų, išsiaiškindami tuos, kas atvyksta“, - pasakė Waszczykowski.

Diplomatijos vadovas pabrėžė: „Mes išdavėme virš 1,2 milijono vizų ukrainiečiams, ir mes pajėgūs priimti juos į darbo rinką.“

Jis pranešė, kad šiuo metu Lenkijos teritorijoje gyvena 1 milijonas Ukrainiečių.

Būtina „išspręsti konfliktus, kurie iššaukia imigracijos bangą ir apginti ES sienas nuo tų, kas atvyksta nelegaliai“, - pažymėjo Waszczykowski susitikimo metu, kurį organizavo Lenkijos ambasada.

„Būtina padaryti taip, kad pabėgėliai, kurie yra Turkijoje, Libijoje ir Jordanijoje pasiliktų ten“, - pridėjo jis. Jo nuomone, ten jie turi pasilikti iki konflikto išsprendimo jų šalyse.

„Kas pasakė, kad Libijos ar Sirijos pabėgėliai svarbesni, negu tie, kurie atvyksta iš Ukrainos?
Būtina atidaryti sienas tiems, kurie bėga iš Krymo, iš Donbaso, dėl Rusijos agresyvios politikos“, - pasakė ministras, kurio žodžius citavo italų agentūra Associated press.

Jis taip pat išreiškė nuomonę, kad būtina „liautis galvoti apie federatyvinės Europos idėją.“ Jo nuomone, tai „fantastika“.

Gal „po 700 metų mes turėsime vieną pasaulinę valstybių federaciją, bet šiandien geriau susikoncentruokime į ekonominį bendradarbiavimą, bedarbystės sumažinimą, į gamybos augimą ir į tai, kad Europos gyventojai būtų turtingesni“, - pažymėjo jis.

Ministras taip pat pasakė, kad Višegrado grupė „buvo sukurta, kad propaguoti idėjas integracijos mūsų Europos regione“.

„Mes neturime ambicijų įtvirtinti savo požiūrį ES“, - pažymėjo jis.

Pasak Lenkijos ministro, yra ir kitų grupių, tokių kaip šešios šalys steigėjos, kurios "nori įtvirtinti savo sprendimus likusioms valstybėms narėms".

„Nėra natūralu ir teisinga, kad Prancūzija, Ispanija ar Italija galėtų spręsti už kitus" – papildė Waszczykowski susitikime Lenkijos ambasadoje Romoje.

Prieš tai Lenkijos ministras lankėsi Palermo, kur vyko ESBO konferencijoje migracijos tema.

Šaltinis:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą