2017-09-24

Šiandien rinkimai Vokietijoje. Politico: Auga parama dešiniesiems – isteblišmento baimė. Geri AfD rezultatai apsunkins Merkel koalicijos sukūrimą


Kai laikrodis skaičiuoja paskutines valandas iki rinkimų, Berlyno politinės klasės nuotaikose vis labiau dominuoja išgąstis ir baimė, lenkų „wPolytice“ cituoja "Politico" straipsnio autorių Matthew Karnitschnig.

Paskutinėmis dienomis prieš rinkimus didėjantis dešiniosios partijos „Alternatyva Vokietijai“ palaikymas jaudina isteblišmentą, kuris dar prieš kelias savaites buvo įsitikinęs, kad ši partija yra neutralizuota, - kalbama Polytico.

Matthew Karnitschnig pažymi, kad "Alternative für Deutcshland" (AfD) laimėjusi trečią vietą taptų didžiausia opozicijos partija. Partija taip pat galės tikėtis daug pinigų iš valstybės iždo. Geri AfD rezultatai taip pat yra Angela Merkel košmaras. Partija galėtų jungtis po rinkimų į kitą "didelę koaliciją" su Vokietijos socialdemokratų partija (SPD).

Jasper von Altenbockum „Frankfurter Allgemeine Zeitung” rašo, kad įžeidimai ir prieštaringa žiniasklaidos kampanija tik sustiprino AfD reitingus. Atsižvelgiant į galimą AfD trečią vietą, autorius tai apibrėžia, kaip isteblišmento „įspūdingą nelaimę“.

Karnitschnig atkreipia dėmesį į tai, kad naujas Merkel buvimo kanclerės poste terminas yra neišvengiamas, ir kad nelabai svarbu, kokia bus koalicija Bundestage. Šiandien net žmonėms, kurie domisi politika, „sunku paaiškinti, kokie skirtumai yra tarp partijų.“

Šaltiniai:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą