2017-09-29

Pranckietis nemoka skaičiuoti iki 40, konstatavo pensininkai vakar susirinkę protestuoti prie Seimo!


Rugsėjo 28 dieną Lietuvos pensininkų sąjunga „Bočiai“ ir Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacija organizavo mitingą prie Seimo. Iš valdančiųjų jie reikalavo vykdyti savo priešrinkiminius pažadus: didinti pensijas, stabdyti mokėjimus iš „Sodros“ ir valstybės biudžeto į antros pakopos privačius pensijų fondus, kurie atima apie 10 procentų “Sodros” mokamų pensijų, o „Sodrą“ įklampino į 4 mlrd. eurų skolą.



Statistika: Lietuvoje mažiausios pensijos Europoje skaičiuojant pagal BVP dalį tenkančią vienam žmogui, o 62 procentai Lietuvos pensininkų badauja. Senatvės pensijos Lietuvoje gerokai mažesnės nei kaimyninėse Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje.

Neapsikęsdama su skurdu ir diskriminacija Lietuvos pensininkai protestavo šių metų kovo 13 dieną, o situacijai nesikeičiant, o kainoms ir paslaugų tarifams toliau sparčiai augant, jie išėjo į naują mitingą rugsėjo 28 dieną.

Išklausyti alkstančių senelių išėjo seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Socialinės apsaugos ministras Linas Kukuraitis.

V.Pranckietis, susirinkusių nuostabai, ėmė įtikinėti, kad valdantieji įvykdė savo pažadus.

Štai tie jo pažadai:

Dabar atėjo mūsų laikas senjorams atlyginti už jų indėlį į valstybės kūrimą. Todėl ir buvo, ir yra siūloma pensijas iki 2017 m. liepos 1 d. pakelti 40 eurų“, – 15min sakė Seimo pirmininkas. Jis tikino, kad lėšų pensijų didinimui surasti pavyks: „ Lietuvoje šiuo metu yra beveik 600 tūkst. pensininkų, taigi, esame paskaičiavę, kad suvaldę „Sodros“ skolą, galėtume pensijas padidinti tiek, kiek numatyta programoje. Apie tai kalbamės su visomis frakcijomis ir skatiname bendrą sprendimą.“

Pranckietis ne juokais savo protine būkle išgąsdino susirinkusius senelius, nes pasakė, kad visus pažadus įvykdė ir net gerokai viršijo?!

Reakcija buvo tokia, kaip pas Vasiukų gyventojus, kai Ostapas Benderis skelbė Vasiukus pasaulio Šachmatų sostine.

Aš, vis tik, manau, kad Pranckietis nėra aferistas ar idiotas. Na, nedavė ponas Dievas Seimo pirmininkui matematinių gebėjimų. Bet žmogus kultūringas tas Viktoras Pranckietis, nors ir nemoka skaičiuoti iki 40, neskėlė gi jis pensininkui ausin, nepasakė: „ko čia chamas lendi su ta savo pensija“? Neišvaikė gi „Arą“ pasikvietęs tų senių vargetų, kaip Grybauskaitė Daukanto aikštėje protestavusius, landsbergiuko su kitais jaunais nepraustaburniais nepasikvietė jiems trukdyti, kaip Šustauskui. Linkęs Pranckietis žmonėms patarti, jei padėti nesugeba, o patarti moka. Visagine tai jis įrodė šiais metais:

Pranckietis, viešėdamas Visagine šių metų gegužės mėnesį, moteriai, paklaususiai jo apie tai, kodėl yra taip, kad vos pajamos, tenkančios šeimos nariui nors centu viršija valdžios nustatytą ribą, ji iškart praranda socialinę paramą, Seimo pirmininkas pasiūlė susitarti su darbdaviu ir dirbti tik 0,75 etato.

O ką čia tiems bėdžiams pensininkams, kuriems Lietuvos valdžia paskutines apatines numovė patarsi? Jiems gi ir taip pensijas už „0,75 etato“ moka, o likusią dalį „Pensijų fondams“, tiksliau užsienio bankams Lietuvą valdantiems, de facto, kaip duoklę iš Sodros atiduoda.

Gerai bent, kad Lietuvoje jau niekas pensininkų „senjorais“ nebevadina, jau net patiems bukiausiems cinikams liežuviai nebesiverčia šituos didžiausius Europos vargetas „senjorais“ vadinti.



Tenka konstatuoti, kad mūsų valdžia neturi nei proto nei sąžinės. Apsivilktų, gal sakau, šitie mūsų hedonistai iš seimo ir ministerijų šilkiniais chalatais, kaip tas vakar numiręs iškrypėlis  iš Amerikos Hugh Hefneris, juk mentalitetas jų lygiai tas pats.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą