2017-05-26

Skaičius 17, kaip dalgis prie Lietuvos žmonių išnaudotojų ir valstybės naikintojų kaklo


1917 metais Rusijos imperijoje įvyko Spalio socialistinė revoliucija. Buvo daug šios revoliucijos priežasčių. Viena iš jų tai, kad Rusijos aristokratija žiauriai išnaudojo darbo žmogų, maudėsi turtuose, o tauta badmyriavo. Išnaudojamieji sukilo. Šios pagrindinės revoliucijos priežasties nenori prisiminti Rusiją valdantis oligarchatas, to nenori prisiminti ir Lietuvos išnaudotojų klasė, po 1991 metų išvogusi valstybės turtą ir pampstanti nuo žiauriausiai Europoje išnaudojamų lietuvių kraujo.

Šio nežmoniško lietuvių išnaudojimo rezultatas – didžiausia pasaulyje emigracija ir didžiausias pasaulyje alkoholizmas. Šie skaičiai geriausiai nusako Lietuvos ekonomikos būklę, žymiai geriau už bankų samdomų debilų paistalus apie „ekonomikos augimą.“

Rašytojas Anelauskas (JAV) man vakar parašė:

„Na tai kada mano duktė su žentu pernai čia, lygiai prieš metus, pas mus svečiavosi, tai nuvažiavom į Walmartą (tokia universalinė parduotuvė, kaip pas jus Maxima) ir kai jis pamatė kainas tai gi tiesiog apstulbo... Daug kas perpus pigiau, negu Lietuvoje. Tada aš jam parodžiau į bobutę, kur prie durų stovi ir ranka mosuoja, ateinančius į Walmartą žmones sveikina. Toks "darbas" yra kiekviename Walmarte, taip ir vadinasi "sveikintojas" (greeter). Stovi sau prie durų ir ranka mosuoja. Na ir jeigu tą daro pilną darbo dieną, penkias dienas per savaitę, o minimalus atlyginimas čia Oregone yra $9.75 per valandą, tai nesunkiai galima paskaičiuot, kiek per mėnesį uždirba — $1560. Dar reikia pridėt, kad iš minimalaus atlyginimo jokie mokesčiai neatskaičiuojami, kiek uždirbai tiek ir gauni į rankas. Na o galonas (3.8 litrai) benzino, vakar pirkau, kainuoja dabar čia $2.50, tai irgi nesunku paskaičiuot, kiek litras tada kainuoja — 65 centai. O kiek pas jus? Dvigubai? Trigubai?“

Kad nukreipti mūsų dėmesį nuo Lietuvoje vykstančio nežmoniško išnaudojimo ir valdžios impotencijos mums sugalvojo baubą – Rusiją, kuriuo mus kasdien baugina, o, kad nesugalvotume sukilti prieš išnaudotojus, mus „saugo“ NATO šalių kariuomenė.

Nieko tame naujo. TSRS irgi buvo praktika vežti lietuvius tarnauti ne Lietuvoje, o kur nors Šiaurėje, Kaukze. Lietuvis gi nešaudis į savo tėvus ir senelius, o vokietis ar norvegas šaudis.

100 metų praėjo nuo Spalio socialistinės revoliucijos Rusijos, o skaičius 17 kabo virš išnaudotojų galvų, kaip damoklo kardas, kaip dalgis prie mūsų kraujasiurbių kaklo, todėl jie ir nenori prisiminti šios datos.

Lietuva 2017 metais: maža ir su nuogu užpakaliu.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą