2017-05-02

JAV įspėja savo piliečius, vykstančius į Europą, dėl teroro pavojaus


Praėjusių metų pabaigoje JAV jau buvo perspėjusi savo piliečius nevykti į Europą. Praėjusių metų pabaigoje Berlyne džichadistas su sunkvežimiu sutraiškė dvylika žmonių.

Breitbart pranešė, kad JAV vyriausybė išleido naują įspėjimą savo piliečiams, vykstantiems į Europą, dėl galimų teroro išpuolių, po to, kai čia per keturias savaites įvyko keturi teroro aktai.

Valstybės departamentas paminėjo teroro aktus Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Rusijoje ir Švedijoje, kaip įrodymą, kad „Islamo valstybė“ turi galimybę „planuoti ir įvykdyti teroro išpuolius Europoje“.

Buvo pareikšta, kad grėsmė didės viso turistinio sezono metu, JAV vyriausybė perspėjo vengti „turistinių vietų, transporto mazgų, turgų ir prekybos centrų, ir savivaldybės organų“, kurie yra ypatingi taikiniai džichadistams, norintiems vykdyti teroro aktus.




„Be to, viešbučiai, klubai, restoranai, šventyklos, parkai, renginiai, mokslo įstaigos, oro uostai ir kiti jautrūs taikiniai išlieka vieni iš prioritetinių vietų galimiems išpuoliams. Valstybės departamentas pažymėjo: „JAV piliečiai turi būti budrūs šiose ir panašiose vietose“.

„Teroristai gali panaudoti įvairius metodus, tarp jų ir šaunamuosius ginklus, sprogstamąsias medžiagas, panaudoti transporto priemones ir pjaunčius ginklus, kuriuos sunku aptikti iki užpuolimo“.

JAV rekomenduoja savo piliečiams sekti MIP ir vietinę informaciją, palaikyti kontaktus su savo šeimos nariais.

Vokietija per metus valstybių saugumo reitinge nukrito nuo 5 į 51 tarp 136 šalių. Kiekvienais metais Pasaulio ekonomikos forumas sudarinėja reitingus įvairiomis temomis. Tenai yra tyrimai „Safety and Security“ (Saugumas ir apsauga). Vokietija šiame reitinge atsidūrė tarp Mongolijos ir Gambijos. Didelis Merkel vyriausybės pasiekimas! Net Albanija ir Tadžikistanas tapo saugesnės už Vokietiją!

Dr. Margareta Drzeniek iš Pasaulio ekonomikos forumo atstovės žodžiais, nusikalstamumo didėjimas yra daugelio Vakarų Europos valstybių tendencija, nors Vokietijos smukimas yra didžiausias.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą