2017-04-17

Velykinė Orbano kalba: „Europos mūšis... Sustabdyti masinę migraciją. Grėsmė Europos ateičiai“


Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas savo interviu laikraščiui Magyar Időkthat pareiškė, kad užsienio politika yra „mūšio laukas“, o Vengrijos suverenitetas yra nuolatos atakuojamas užsienio interesų ir galingos kairės sparno Sorošo aktyvistų. Jis pažymėjo, kad masinė migracija yra grėsmė Europos ateičiai ir kvietė išsaugoti krikščionišką civilizaciją.

„Šiandien mes gyvename tokiu laiku, kai tarptautinė politika-tai mūšio laukas“, pareiškė premjeras Orbanas Velykų šeštadienį. „Europos tautų nepriklausomybei ir laisvei iškilo grėsmė. Ir mūšio lauko centre yra migracija“.

„Tai yra ar mes turėsime ateitį ar ne, ar Europos nacijų charakterį apspręs ta pati dvasia, civilizacija, kultūra ir mentalitetas, kaip mūsų tėvų ir senelių laikais, ar kažkas visiškai kito“.

Kalbėdamas apie tai, kaip jo vyriausybė sulaikė kritikos po to, kai sugriežtino pasienio kontrolę ir prieglobsčio suteikimo politiką besitęsiant migracijos krizei, premjeras Orbanas pažymėjo, kad „tie, kas save vadina liberalais ir kairiaisiais – kurie palaikomi pinigais, valdžia ir tikslais tarptautinių jėgų, su Džordžu Sorošu priešakyje – grasina, kad priemonės prieš migraciją-tai neteisinga, netikslinga ir amoralu“.

Lygindamas tai su vengrų tautos siekiais, Orbanas pasakė: „Mes norime išsaugoti Europos pamatus. Mes nenorime „paralelinės visuomenės“, mums nereikalingi gyventojų pakeitimai, ir mes nenorime pakeisti krikščionišką civilizaciją į kitą. Todėl mes statome sienas, giname save, ir neleidžiame migrantams mūsų užtvindyti“.

Nacionalinė vadovybė spaudžiama

Vengrijos vyriausybė, vadovaujama Fides partijos, irgi spaudžiama Europos Sąjungos, JAV Valstybės departamento ir nevyriausybinių organizacijų už savo ištikimybę siekiant realizuoti įstatymus užsienio NVO ir universitetų, veikiančių šalyje, skaidrumą. Šį klausimą premjeras pavadino „antruoju mūšio lauku“.

„Vengrijos nacionalinė vadovybė yra nuolatos spaudžiama ir puolama... svarbiausias klausimas ar pas mus bus parlamentas ir vyriausybė, kurie sieks veikti vengrų tautos interesams, ar parlamentas, ir vyriausybė, kurie sieks tarnauti užsienio interesams“.

Tvirtindamas, kad konfliktai su išorės jėgomis, yra dalis suvereniteto gynimo, konservatyvus Centrinės Europos lyderis pareiškė: „jeigu mes privalėtume pripažinti, kad Briuselis ar kiti politiniai ir finansiniai centrai diktuotų mums, arba kad vengrų ir amerikiečių milijardieriai mums turi pasakoti, kaip viskas turi būti mūsų šalyje, tai pas mus nebūtų konfliktų“.

Džordžas Sorošas

Premjeras Orbanas savo interviu kelis kartus išskyrė Vengrijoje gimusį milijardierių Džrdžą Sorošą, kuris pasisako už atviras valstybių sienas. Jis, Orbano žodžiais, agituoja Europą, ES, ir JAV vyriausybę spausti Vengriją už jos vidaus politiką.

„Džordžo sorošo negalima pilnai neįvertinti: jis yra galingas milijardierius su neįtikėtinu ryžtingumu, kuris, kai reikalas pasiekia jo interesus, negerbia nei Dievo, nei žmogaus. Mes norime apginti Vengriją, ir todėl mes privalome taip pat prisiimti įsipareigojimus šioje kovoje“.

„[Jis] išleis nesuskaičiuojamą kiekį pinigų nelegalios migracijos palaikymui. Jis nori išlaikyti spaudimą Vengrijai“.

Kai kalbama apie asmeninius išpuolius prieš jį, Orbanas, didelis gerbėjas velionės Didžiosios Britanijos premjerės Margaret Tečer, ją cituoja: „I always cheer up immensely if one is particularly wounding because I think, well, if they attack one personally, it means they have not a single political argument left.“






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą