2017-04-25

SNO ataskaita: tiktai 2,65 procentai migrantų Italijoje yra pabėgėliai


SNO pabėgėlių agentūros (United Nations refugee agency) UNHCR duomenimis, tik 2,65 procentai iš į Italiją 2016 metais nelegaliai atvykusių migrantų yra pabėgėliai. Viso į šalį nelegaliai atvyko 181,436 migrantų. Į šį skaičių neįeina tie, kuriems pavyko įvažiuoti į šalį nepastebėtiems ir kurie nebuvo oficialiai užregistruoti.  

Kelianti nerimą statistika, kaip rašo Breitbart, rodo, kad pusė migrantų, atvykstančių į Italiją (90,334) net neprašo prieglobsčio, bet „išnyksta šalyje“.

Likę 91,902 migrantai pateikė prašymus prieglobsčiui gauti. 60% iš jų (54,252) prašymai yra atmetami be apeliacijų. 21 procentui (18,979) buvo suteiktas „humanitarinis prieglobstis“, kuris leidžia kiekvienais metai pratęsti buvimo šalyje leidimą, ir virš 14 (12,873) procentų buvo suteikta „papildoma apsauga“.

Nepaisant to, kad daugumai migrantų nebuvo suteiktas prieglobstis, tiktai 5000 iš jų pavyko deportuoti 2016 metais, o virš 175,000 taip ir liko Italijoje.

Nežiūrint į praeitų metų pasiekta migracijos rekordą, 2017 metais užregistruotas 30 procentinis migracijos augimas, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu periodu. Vien per Velykas į šalį atvyko 8,500 nelegalių migrantų.

Partijos „Šiaurės Lyga“ lyderis Mateo Salvini pareiškė, kad jis iškels bylą prieš vyriausybės narius už nelegalios migracijos skatinimą į Italiją.

„Jau dabar aišku, kad nelegali imigracija yra organizuota ir finansuojama ir todėl mes nutarėme kelti bylą prieš vyriausybę, premjerą ir karinių jūros pajėgų ir pasienio apsaugos vadus“, - pasakė Salvini.

Lietuvos opozicinėms partijoms irgi būtų neprošal kelti bylą prieš prezidentę ir premjerą už migrantų islamistų vežimą į Lietuvą iš Azijos ir Afrikos, Lietuvos naikinimą.

Papildymas:


Lietuvos valdžios atsakomybės už nelegalų vežimą į Lietuvą tema nagrinėjama šiandien D.Nagelės straipsnyje „Respublikoje“, pavadintame „Laukia bausmė už migrantų priėmimą“.

Straipsnyje cituojamas signataras Zigmas VAIŠVILA, kuris pasakė:

„Visų pirma, jei skelbiamės, kad esame teisinė valstybė, prisiminkime, kad prieš dvejus metus ES Tarybos sprendimas dėl pabėgėlių kvotų yra neteisėtas. Juk tie pabėgėliai - nelegaliai į ES patekę emigrantai. Kitaip sakant, nelegalai. ES Tarybos sprendimą yra apskundusios kelios šalys, jei nesuklysiu - Vengrija, Slovėnija ir Slovakija. Turėjo prisijungti ir Lenkija, tačiau ji buvo kažkuo pamaloninta ir atsitraukė. Visų pirma nėra įsiteisėjusio teismo sprendimo dėl visų šitų skundų. Kol Lietuvos Respublikoje galioja Baudžiamasis kodeksas, visi šitie asmenys yra nelegalai ir iš viso neturi teisės patekti į Lietuvą. O kai valdžia, kuriai įstatymai irgi yra privalomi, puola tuos nelegalus kviesti, pažeidžia šalyje galiojantį Baudžiamąjį kodeksą. O jame numatyta ne tik atsakomybė už nelegalų patekimą į šalį. Dar didesnės sankcijos numatytos tiems, kurie padeda nelegaliai patekti į šalį."

"Antras momentas - visos ES šalys jau gavo pakankamai pamokų. Net ir Švedija po pastarojo teroristinio akto Stokholme paskelbė atsisakanti masinės imigrantų įleidimo į šalį politikos. Klausimas mūsų valdžiai yra toks: ar mes esame teisinė valstybė, ar tik ja apsimetame? Jei kas pasakys, kad tai nėra svarbu, kad viskas yra ramu, tegul pasižiūri, kaip greitai keičiasi pasaulis, kaip padažnėjo teroro atvejų. Beje, jau ir Valstybės saugumo departamentas pagaliau atsibudo ir terorizmą pripažino nacionaline grėsme Lietuvai. Dar noriu paklausti premjero Sauliaus Skvernelio, kuris, būdamas vidaus reikalų ministru, viešai pažadėjo, kad bus patikrinti visi iki vieno nelegalai. Kur tie patikrinimai? Jei žmonės Graikijoje atvirai į jūrą mėto pasus, o vietos policininkai ant balto lapo išrašo naujus dokumentus pagal jų pareiškimus, tai kaip galima užtikrinti, kad jie nėra susiję su terorizmu? Ar dar per mažai Europoje teroristinių aktų? Yra nustatyta tvarka, kaip į Lietuvą ir kitas ES šalis turi patekti imigrantai. Jie turi rūpintis vizomis ir leidimais Lietuvos ambasadose užsienyje. Ten turi teikti dokumentus, įrodymus, kad turės pragyvenimo šaltinį ir nebus čia veltėdžiai.“

„Prisiminkime, kad Šengeno erdvė tebeveikia, jei jau patekai į ją, gali važiuoti, kur tik nori. Akivaizdu: jei žmogus turi darbą, būstą, bet vis tiek bėga ten, kur geriau, tai yra ne pabėgėlis, o ekonominis migrantas. Neapsimeskime, kad nesuprantame, kas vyksta. Negana to, tiems, kurie nelegaliai pateko į ES, mes dar turime primokėti už tai, kad jie taip elgiasi. Ar yra nors kiek sveiko proto ES ir Lietuvoje?“







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą