2017-04-18

Dž.Sorošas: Kad išgelbėti Vakarų ekonomiką reikia pradėti karą su Rusija artimiausių mėnesių bėgyje


Milijardierio nuomone, neverta vengti ir naujo „šaltojo karo“: Rusija ją pralaimės taip pat, kaip pralaimėjo TSRS.

Ukrainos konflikte sprendžiamas Europos Sąjungos likimas, reikia palaikyti Ukrainą prieš Rusiją, mano amerikiečių finansistas.


Dabartinė politika klaidinga ir gali atvesti prie Europos sąjungos kaip pasaulinės jėgos pabaigos.
Per kelis artimiausius mėnesius išsispręs, kaip atrodys Europos Sąjunga po penkių metų, ir tai priklauso nuo įvykių vystymosi Ukrainoje. „Vladimiro Putino Rusija — tai agresorius, o besiginanti Ukraina gina taip pat tas vertybes ir principus, kurie yra ES pagrindas“, - parašė JAV finansininkas Džordžas Sorošas straipsnyje Die Welt.


Sorošas atkreipia dėmesį į tai, kad Europa elgiasi su Ukraina, kaip su antra Graikija, bet šita politika atves prie apverktinų rezultatų. „Putinas nenori karinės pergalės Ukrainoje, kad užgrobti dalį šalies ir priimti už ją atsakomybę. „Kuo daugiau jis siekia finansinio ir politinio Ukrainos kracho“, kuris destabilizuos šią šalį ir už kurią nereikia nešti atsakomybės, skaito Sorošas. „Ukrainos kritimas greitėja ir jos ekonominės problemos jau atvedė šalį prie bedugnės krašto“, pažymi Sorošas. Jis skaito tikėtina, kad Kremlius pasieks pagrindinio tikslo ir Ukrainos pasipriešinimas bus palaužtas. Šiuo atveju „Europą užtvindys pabėgėlių srautai — realistiškai vertinimais apie du milijonus.“ Po to Europiniai Maskvos šalininkai užtikrins suminkštinimą europinių sankcijų. Tačiau visa tai, pabrėžia finansistas, reikš Europos sąjungos kaip pasaulinės politinės jėgos pabaigą.


Kad išvengti tokio finalo Sorošas siūlo padaryti viską, kad palaikyti Ukrainą — „iki pat dalyvavimo tiesioginėje konfrontacijoje su Rusija“. Neverta, jo nuomone, Europai bijoti ir naujo „šaltojo karo“ — „Rusija pralaimės jį taip pat, kaip praeityje pralaimėjo TSRS“.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą