2017-04-20

Austrija kviečia nutraukti migraciją iš Afrikos. Europos Komisija jos negirdi, o NVO gelbėtojų laivynas kasdien didėja


Austrijos Vidaus reikalų ministras Volfganagas Sobotka, jau nežinia kelintą kartą, pakvietė ES uždaryti Viduržemio jūros migracijos maršrutą, kuriuo per Velykas atvyko 9000 migrantų iš Afrikos.

Ministras Austrijos vietinei spaudai aiškino, kad šis migrantų transportavimas į Europą „sukelia beprasmes migrantų mirtis Viduržemio jūroje“. Gelbėjimas atviroje jūroje, jo žodžiais, negali būti bilietu į Europą. Šis žmonių transportas yra nusikalstamų grupuočių verslas. ES pajėgi per kelias valandas uždaryti šį koridorių, rašoma Krone.

Austrijos gynybos ministras Hansas Peter Doskočil pasakė, kad per Austriją pernai perėjo 1 milijono migrantų.

SNO duomenimis, per Velykų šventes į Italiją persikėlė 9000 migrantų iš Afrikos. Migracija šiais metais migracija iš Afrikos išaugo 30 procentų, lyginant su praėjusiais metais. Viso šiais metais jau atvyko 37000 nelegalių migrantų.

Praeitą mėnesį Europos pasienio kontrolės agentūra „Fronteks“ paskelbė ataskaitą, kurioje apkaltino NVO ir „labdaros“ organizacijas, kurios Viduržemio jūroje užsiima nelegalių migrantų vežimu į Europą ir dalyvavimu kontrabandininkų versle. „Migrantai ir pabėgėliai – kuriems sėkmingai pavyko patekti į ES savo pasakojimais skatina migraciją.

Austrijos valdžios pareiškimai tėra spektaklis naiviems austrams ir kitiems europiečiams, nes šie Austrų valdžios pareiškimai pasirodo spaudoje reguliariai, bet jie lieka tuščiu oro virpinimu, nes ir toliau kiekvieną dieną Viduržemio jūros uostuose daugėja laivų, kurie užsiima afrikiečių „gelbėjimu“ prie Libijos krantų.

Šaltiniai:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą