2017-03-09

Vengrai atsitvers ne tik nuo „pabėgėlių“, bet ir nuo Sorošo NVO


Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas ekonomistas, jis moka skaičiuoti, jis suskaičiavo, kad statoma siena nuo „pabėgėlių“ yra pigiau, negu jiems leisti laisvai keliauti per valstybės teritorija. Jis taip pat suskaičiavo, kad Dž.Sorošo pinigai gali destabilizuoti politinę valstybės sistemą, todėl Sorošo finansuojamiems NVO dedamas „antsnūkis“ - privalomos pinigų šaltinių ataskaitos.

Orbanas: tarptautinės organizacijos, kurios pirmiausiai surištos su Džordžu Sorošu peržengė ribą

Vengrijos vyriausybė reiškia įsitikinimą, kad demokratiškus rinkimus neturi įtakoti neskaidrios užsienio organizacijos. Vengrijos įstatymai griežtai reglamentuoja rinkimų tvarką. Su Sorošu surištos organizacijos užsiima aktyvia promigracine propaganda ir turi ryškų politinį charakterį.

Viktoras Orbanas pasakė, kad „negalima leisti, kad organizacijos, kurios lieka šešėlyje – nepaskelbusios iš kur jos gauna pinigus ir kokiems tikslams – kad pastoviai stimuliuotų migrantus pažeidinėti Vengrijos įstatymus, kad jie kažkaip patektų į šalį.“

„Toks tarptautinių organizacijų elgesys, kurios pirmiausiai surištos su Džordžu Sorošu peržengė ribą,“ pabrėžė Orbanas.

Premjeras oficialus atstovas spaudai Zoltanas Kovač pasakė, kad vienas iš pagrindinių Sorošo atviros visuomenės programos punktų yra migracijos skatinimas, palaikymas nelegalios migracijos į Europą iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos, ir kova prieš tokias vyriausybes, kaip Vengrijos, kuri tam priešinasi.

Numatoma, kad iš Sorošo ir panašių NVO bus pareikalauta pateikti detalią finansavimo iš užsienio ataskaitą.


Vengrijos statoma tvora pasienyje atsipirks dėl ekonomijos lėšų, skiriamų nelegaliems migrantams

Oficialus Vengrijos premjero atstovas Zoltan Kovač informavo, kad sprendimas pastatyti tvirtą tvorą išilgai jos sienos su Serbija turi teigiamą finasinį efektą.

Jis pasakė, kad Vengrijos vyriausybė vieno nelegalo išlaikymui išleidžia per dieną 5,505 forintų, o minimalus uždarbis Vengrijoje yra 4,250 forintų per dieną. Per metus nelegalus migrantas valstybei kainuoja 2,009,325 forintų.

Frontex nesenai pranešė, kad užtvaros ženkliai sustabdė nelegalią migraciją per Vengrijos teritoriją: 2015 buvo 200000 nelegalių migrantų, o 2016 – 25000.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą