2017-02-20

Vokietijos žūties kronika (2015)


Laukiant į Lietuvą atvykstant pirmos pabėgėlių „porcijos“, siūlome perskaityti vienos Vokietijos gyventojos dienoraštį apie pabėgėlius, kurį publikavo „Komsomolskaja pravda“ (1, 2)
Ypač primygtinai prašome tą padaryti psichologei iš Miliūtės laidos, kuri virkavo, jog vargšams pabėgėliams Rukloje ne vieta: „Kaipgi jie jausis tarp kariškių?“ Labai prašome tą dienoraštį perskaityti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos narius, nes tai jų atstovas Europos Sąjungoje Bronys Ropė tikina, kad jo pažiūros su visos Žaliųjų frakcijos Europarlamente – sutampa. Labai prašome visus kontržvalgybos ir saugumo pareigūnus, kurie taip įdėmiai mūsų telefoninius pokalbius seka, jog per traškesį susikalbėti neįmanoma – nežiūrėkite į šį straipsnį tik formaliai. Mes su jumis plaukiame vienoje valtyje. Kai ji pradės skęsti – bus nelaikas sakyti „ar nesakėme“? Ir labiausiai prašome tą dienoraštį perskaityti Lietuvos žmones – rinkėjus. Europietiška civilizacija merdi. Jeigu plauksime pasroviui ir net nebandysime irkluoti, su visa Europa pražudysime ir Lietuvą.

Vokietijos žūties kronika: kad įtiktų pabėgėliams, katalikų bažnyčia nekrikštyja naujagimių

Uljana Skojbeda
Galina Ivanova – mūsų tėvynainė iš Kazanės. Vokietijoje ištekėjo, integravosi, išsiskyrė, nusprendė įtvirtinti savo aukštojo mokslo baigimo diplomą ir pradėti dirbti…Bet šie planai sudužo į keistą Vokietijos valdžios ir visuomenės elgesį, kurį galima pavadinti savižudišku.
Beveik visi Galinos užrašai griežtai dokumentuoti, su nuorodomis į stambiausius žiniasklaidos leidinius (ZDF, Fokus, Sueddeutsche Zeitung) ir oficialių pareigūnų pasisakymus. Tai tikra Europos žūties kronika.
Mes pateikiame dienoraštį be komentarų. O jo autorė ketina bėgti.
2015 metų sausio 4 diena
Šiandien vokiškas internetas svarsto vyriausybės pareiškimą apie būtinybę priimti imigrantus iš visų karštų planetos taškų. Pirmenybė atiduodama jauniems musulmonams iš Afrikos ir Artimųjų Rytų. Bundestago pranešime kalbama apie stiprias rankas, kurios išgelbės Vokietijos ekonomiką. Bet pakanka paklausti: „kur visi šie mažaraščiai, nemokantys vokiečių kalbos vyrai galės dirbti?“– pasipils „rasisto“ ir „islamofobo“ etiketės.
Vakar vyriausybė pranešė, jog ketina pensijinį amžių pailginti iki 70 metų. T.y. pensininkai užims darbo vietas iki 70 metų, o kur dirbs jauni vokiečiai? Jeigu dabar bedarbystė iki 30 procentų? Ir iš kur tuomet atsiras tos mitinės darbo vietos pabėgėliams iš Ngambos ir Jupdirimo?


Rožytė ant torto: Vokietijos katalikų bažnyčia nutarė atsisakyti naujagimių krikšto praktikos. Priežastis: negalima žmogui primesti tikėjimo, lai užauga ir pats nusprendžia. Net smalsu stebėti, kaip Europa pati save žudo. Papildau popkorno atsargas.
P.S. Jeigu kam nors užeis noras apkaltinti mane melu, lai pasitikrina „Sueddeutsche Zeitung“.
Sausio 5
Vokietija, šalis, kurioje griežčiausia leidimų gyventi tvarka, įvedė supaprastintą pilietybės įsigijimo tvarką pabėgėliams, arabams ir afrikiečiams. Gimę jų vaikai automatiškai taps piliečiais.
Suprantate, aš jokia islamofobė. Aš iš Kazanės, trys ketvirtadaliai mano draugų totoriai. Pirmas mano vyras ir vaikas – musulmonai. Bet šie pabėgėlia – visiškai kitokie musulmonai. Agresyvūs. Necivilizuoti. Tai kelią užtveria, tai mušasi, policija pas juos važiuoja kasdien. Dar kojų čia neapšilo, o reikalauja specialios mėsos, mūsų jiems neįtinka.
Europos naikinimas vyksta taip greitai, jog barzdotos Končitos ir žydrųjų vestuvės atrodo kaip nekalti juokai. Merkel naujametinėj kalboje pasmerkė protestą prieš Europos islamizaciją (šis protestas vadinasi PEGIDA). Bet ką Merkel? Patys vokiečiai užlesa tuos, kurie pasisako už migracijos apribojimus.
Sausio 6
Vokietijoje pasiūlė legalizuoti hašišą ir marichuaną. Laukia daug pliusų: esą į iždą plūstels mokesčiai. Komentaruose po naujienomis žmonės rašo: „Valio! išspręsim pabėgėlių darbo vietų klausimą. Visus nelegalius narkodilerius apiforminsim verslininkais, o kiti pabėgėliai galės marichuanos plantacijose dirbti.“
Pas mus nenuobodu. Intriga tapo kasdienybe. Kasdien prabundi su klausimu: „Ką šiandien sugalvojo Merkel su merkeliukais?“ Ji man vis labiau panėšėja į Gorbačiovą.
P.S. Komentaruose klausia: ar nelegalizuos santuokų su skeltanagiais? Atsakau: ne, legalizuos tik viešnamius su jais.
Sausio 9
„Miuncheno gyventojai rengia demonstraciją, palaikančią vyriausybės migracijos politiką“ – čia verčiu jums straipsnį iš laikraščio. Šalis – Idiotija. „Vokietija turi būti spalvota“,– skanduoja demonstrantai ir reikalauja priimti daugiau pabėgėlių. Reikalauja daugiau jų užsikarti ant sprando. Na, ir kam gi reikėjo su Vokietija kariauti? Ji pati save po 70 metų žudo.
Kas tie protestuojantys? Daug pačių pabėgėlių su profesionaliai nelaimingais veidais, ir pabaisiškų tetulių, kurioms virš 50, kurios, jokia čia paslaptis, aktyviai naudojasi jaunais afrikiečiais. Yra homoseksualų, kurių tarpe madinga partnerystė su juodaodžiais. Tarp kitko, 95 procentai pabėgėlių – jauni vaikinai.
Sausio 11
Štai žmonės iš visos Vokietijos pririnko faktų, kurių, pasak karštų Merkel ir Vokietijos musulmonų Centrinės Tarybos patikinimų – „visiškai nėra“.
Daugelyje mokyklų valgyklų uždraudė pateikti kiaulienos dešreles, dešrą ir paštetą, uždraudė netgi atsinešti iš namų sumuštinius.
Klasėse atšaukė religijos pamokas, nuo sienų nukabino Nukryžiuotąjį. Kalėdines atostogas pervadino, dabar jos „žiemos pertrauka“.
Baseinuose atidarė specialius skyrius maudymuisi su drabužiais, mokyklose musulmonams leista nevaikščioti į plaukymo pamokas (nuogos kojos ir maudymosi kostiumėliai juos žeidžia).
Daugelyje kompanijų Ramadano metu bendradarbiams siūloma negerti ir nevalgyti, kad jie nejaudintų musulmonų.
17-metei merginai padegė plaukus už tai, kad ji buvo be skarelės…
Už bet kurį tokio pobūdžio liudijimą tave apšauks naciu, už tai gresia visai nejuokingas įkalinimo laikas. Interneto puslapius, kur ši informacija skelbiama, blokuoja. Kaip ir kitus, kurie eina prieš vyriausybę. Musulmonai – tai naujieji žydai Vokietijoje. XXI a. Europos šventos karvės.
Beje, „Šarlio ebdo“ antpuolio metu nė vienas laikraštis neparašė, kad užpuolikai buvo musulmonai.
Sausio 21
Kas vyksta Vokietijoje, suprasti nerealu. Pasipylė tiek nusikaltimų, jog Policininkų sąjunga paprašė leidimo neužsiimti smulkiais nusikaltimais, t.y. vagystėmis, vagystėmis parduotuvėse ir buitinėmis muštynėmis. Uždrausta informacija spaudoje apie iškvietimus į pabėgėlių miestelius (muštynės, tarpusavio vagystės).
Sausio 22
„Tušti buteliai vietoje garbingos pensijos“. Trumpai pasakoju straipsnio esmę (jokiu būdu neapkalbu savo naujosios Tėvynės: apie tai kalba ir verkia garsiai):
„Tuščių butelių rinkimas daugeliui Vokietijos pensininkų padeda išsilaikyti. Daugeliui rausimasis šiukšlių dėžėse – vienintelis, bet žeminantis išlikimo būdas. Todėl Miuncheno pensininkai prašo miesto merijos palaikyti kitų miestų iniciatyvą ir įrengti prie šiukšlių urnų taip vadinamus „įtvarus tuštiems buteliams“ (Pfandringe), tai padėtų senoliams.
Miuncheno valdžios atsakymas vienareikšmiškas: ne. Tuos įtvarus reiktų pagaminti, užkabinti, plauti…“
Rusijoje sklando mitas apie turtingą Vokietiją, bet čia mitas. Žmonės stovi eilėse prie produktų su išėjusiais galiojimo terminais, gauna jų pagal sąrašus. Žmogus čia laikomas vargšu, jeigu jo pajamos yra 60 procentų arba mažesnės už vidutinį atlyginimą, tokių Vokietijoje 12,5 milijono, nuskurdimo procesas – kaip lavina.
Užtat Vokietija kviečiasi visus pasaulio bedalius. Kiekvienam bėgliui – vienkartinė 2800 eurų pašalpa (mano stipendija 1000 eurų), baldais ir buitine technika apstatytas kambarys (šeimai – butas), 399 eurų mėnesinė pašalpa, bet kokio gydytojo paslaugų apmokėjimas, nelimituotas nemokamas kalbos mokymasis (kol neišmoks, tol mokysis).
Sausio 23
Erfurto Imamas reikalauja, kad visose mokyklose būtų privalomos islamo pamokos visiems mokiniams. Švietimo ministras pasiruošęs susitarimui.
Sausio 24
Protingi žmonės pasakoja, kad pabėgėlius veža būsimam karui su Rusija. Tam aktyviai ruošiamas vidutinis biurgeris. Rusai čia vėl: „Subhumans, untermenschen“, – nevisai žmonės, su kuriais kariauti reikia, bet kažkaip nejauku. Be to, iš dešimties Vokietijos vyrų penki – su viršsvoriu, trys homoseksualai ir du, kaip kartas, islamistai.
Šviežias sąmonės apdorojimo pavyzdys: per kanalą Pro7 rodė apie modelių agentūrų skautų kelionę į Sibirą, kur „graži buvo kiekviena sutikta mergina“. Kalbant apie Sibirą, jį vadino „Rytų Europa“, pabrėžė, kad teritorija 36 kartus didesnė už Vokietijos, o gyventojų dvigubai mažiau“, parodė gražius miestus, gražiai apsirengusius žmones ir nė vieno girtuoklio (nebūdinga Vokietijos TV).
Viskas būtų kaip ir nieko, bet siužete nė karto nenuskambėjo žodis „Rusija“. Sibiras buvo vadinamas „Sibiro šalis, kuri tęsiasi nuo Uralo iki Ramiojo vandenyno“. Parodė filmavimo grupės skrydžio žemėlapį: „Vokietija – Italija – Sibiras“. Miela.
Vasario 2
Faterlandas atsisakė šūkio „Vokietija – vokiečiams“, dabar mes gyvename po vėliava „Šalis be sienų, Vokietija – emigrantų šalis“ (“Deutschland ist Einwanderungsland!”). Vokiečiu laikomas bet kuris, gyvenantis Vokietijos teritorijoje, gimęs čia turi teisių ne daugiau už atvykusį.
Manote, šaipausi? Nieko panašaus: tokį sprendimą priėmė Bundestagas, o paruošė jį pati balsingiausia – Žaliųjų partija!
Anksčiau galvojau, kad Žaliųjų partija – tai kažkas apie mūsų motiną Gamtą, o pasirodo, kad tai – Vokietijos Musulmonų partija. Aš – naivi mergina iš Čiukotkos.
…Vargšai, vargšai vokiečiai. Net gaila jų pasidarė. Per dieną atėmė šalį.
Vasario 5
"Sueddeutsche Zeitung": „Vokietijoje sunki padėtis su butais. Mes priimame bėglius, tačiau negalime jų tinkamai apgyvendinti. Ir tuo pačiu metu daugelis senyvo amžiaus žmonių gyvena per erdviuose butuose, turi viršpločio. Todėl esame priversti priimti naują programą apie priverstinį senyvo amžiaus žmonių iškeldinimą į kambarius arba mažus butus, laikant pagrindu socialinę normą 16-20 kvadratinių metrų vienam žmogui. Situacija labai sudėtinga, vokiečių liaudies prašome pagalbos ir supratimo“.
Komentaruose žmonės rašo, kad Vokietijos šiaurėje daug tuščių namų, kurių gyventojai išsivažinėjo, ieškodami darbo ir būtų galima ten apgyvendinti pabėgėlius. Į tai valdžia atsako, kad pabėgėliams ten bus nuobodu ir ilgu, kad jų integracija įmanoma tik tuomet, jeigu jie bus tarp senbuvių vokiečių. Be to, ten juk nėra darbo!
Sausio 20
Italijos spectarnybos publikavo perimtus ISIL vadovybės pokalbius: „Mes užpildysim Europą mūsų kovotojais“. Apsimetę pabėgėliais, į Europą atvyko tūkstančiai islamistų.
Niekas ir neabejojo!
Vasario 23
Glaubico mero kreipimasis (Meisono srityje, ten, kur krištolas) į gyventojus.
„Kadangi labai padidėjo pabėgėlių srautai, miesto valdžia prašo visus patikrinti, ar miestiečiai neturi laisvų kambarių. Merija ketina pabėgėlius apgyvendinti miestiečių butuose. Ačiū už supratingumą“.
(Kokia laimė, kad mano buto plotas 48 metrai. 8 metrais daugiau normos, bet afrikiečio neįkeldins!)
Vasario 26
Vokietija laikinai sustabdė pabėgėlių priėmimą dėl raudoniukės ir vėjaraupių epidemijos. Iš pradžių ji prasidėjo pabėgėlių stovyklose, vėliau persimetė į miestus. Berlyne nuo raudoniukės mirė du kūdikiai. Sveikatos apsaugos ministerija priversta pradėti priverstinę vakcinaciją. Reikalas liečia nacijos sveikatą.
(Bet pabėgėlius priiminėti nesiliausim! Vakcinų gamybos firmos šoka džigą!).
Kovo 4
Kai visi Rusijos laikraščiai rašė apie močiutę, kuri mirė dirbdama supermarkete, skaičiau daugybę komentarų, jog „tik Maskolijoj įmanomas toks nejautrumas“. Šiandien radau: „ Vokietijos teismas nuteisė Gertrūdą F. (87 metai) įkalinimo bausme. Pagrindas: ponia F. buvo ne kartą bausta už važiavimą zuikiu, bet nė karto nesumokėjo baudų, kurių susirinko 400 eurų.
Pasiteisindama močiutė pasakė: „Aš dar galiu vaikščioti, esu pakankamai sveika, bet man sunku vaikščioti toli. Taip, aš važiavau kelias autobuso stoteles be bilieto. Mano pensija 560 eurų, už butą moku 470 eurų. Važinėju į vieną firmą valyti už 3 eurus per valandą. Atleiskit man“.
Močiutę beveik uždarė, bet korespondentai neištvėrė ir surinko jai 400 eurų.
Kovo 5
Pabėgėlių integracija vyksta pilnu tempu. Tiesa, ne taip, kaip tikėjosi naivūs biurgeriai. Padidėjo užsakymai visrakčiams ir raktams (tai naujiena, bet iš neoficialių šaltinių, todėl nuorodų nebus, galiu tik galvą guldyti, kad padaugėjo butų vagysčių ir vokiečių užpuolimų. „O ko jis į mane taip pažiūrėjo?“, – prie visų amžiaus moterų priekabiavimo, rankinukų atėmimų ir nusikaltimų, susijusių su narkotikais, įvykių keliuose, dalyvaujant afrikiečiams – dviratininkams ir ypač vagysčių parduotuvėse. Vokiečių reakcija: „ O ko gi jūs norite? Juk jie gauna elgetišką pašalpą! Nelaimingieji tiesiog neturi kitos išeities!“
Išaiškinti tokie verslo būdai: pabėgėliai, naudodamiesi tuo, jog jų veidai mums visi panašūs, o taip pat tuo, kad mes jiems apmokame keliones traukiniais (juk integracija, pažintis su šalimi!), registruojasi skirtinguose regionuose ir gauna pašalpas trijose vietose. O ką? Laisvo laiko – marios, keliauti patogu, o pasus visi sunaikino, dar prieš įvažiuojant į Vokietiją (taip daugiau šansų gauti pabėgėlio statusą: atseit, bėgau nuo diktatūros tiesiai iš kalėjimo, šniurkšt, šniurkšt nosimi…).
Vakar sporto varžybų metu, pirmąkart per dešimt metų išplėšė sūnaus ir jo bendramokslių studentų persirengimo spinteles. Pavogė pinigus, smarfonus, planšetes… Policijos kviesti neleido motyvuodami tuo, jog ta vis tiek nieko neieškos, naudodamasi nauju įstatymu apie smulkių nusikaltimų ignoravimą.
Kovo 6
Pastorius vokietis Ulrichas Vagneris pasiūlė pabėgėliams vyrams suteikti prostitučių paslaugas. „Prostitucija Vokietijoje – pripažinta profesija. Pabėgėlis gauna medicininę pagalbą, tad kodėl jam nesuteikus ir ne mažiau svarbios – seksualinės pagalbos?“
Pastorius. Evengelikų – protestantų bažnyčios. Ot apsidžiaugs ukrainietės bordeliuose!
Kovo 7
Liaudis verda, nes priiminėja pabėgėlius, o vietos visiškai nėra. Net lovų nėra kur statyti. Reikalas tame, kad pirmieji atvykę gavo gerus butus, siuntė saviškiams į Afriką nuotraukas, sukurstė juos. Tie atvarė – o vietų tai daugiau nėr! Įkurdina juos kur pakliuvo, štai Berlyne kupolą pripūtė, ten 300 žmonių dviejų aukštų gultuose vienoje patalpoje. Ir dabar pabėgėliai streikuoja, užtveria kelius, reikalauja „tokių pat sąlygų, kokias draugai turi!“ Miunchene juos pradėjo apgyvendinti komunaliniuose butuose. O juk jie tikri laukiniai! Neseniai padegė butą, nes ant grindų sukūrė laužą – kažkokį maistą saviškai ruošė.
Kovo 15
Važiavau į Hamburgą egzaminų laikyti, stoty patyriau šoką: MINIOS afrikiečių, apsirengusių madingais drabužiais, visi kaip vienas kalba paskutinio modelio smarfonais! Parduotuvėse nuolat pranešinėja, kad saugotume savo rankines. Koks nuostabus gyvenimas Vokietijoje prasidėjo! Matai gatvėje vokietį ir stebiesi.
Atsisėdau centrinėje gatvėje lauko kavinėje ir nutariau suskaičiuoti, kiek afrikiečių praeis per 5 minutes. Septyniasdešimt du žmonės! Kažkoks Babilonas…
Balandžio 9
Žaibo naujiena! Pabėgėliams, neva pasprukusiems nuo bombardavimo, pasidarė nuobodu šiltose, ką tik atremontuotose prieglaudose. Streikuoja, užtveria kelius Miunchene, kad juos pervežtų į regionų sostines. „Ten diskotekos, ten mes galėsime pažindintis su vokietėmis moterimis!“
(Taip jiems ir reikia, tiems vokiečiams, už visą jų neapykantą Rusijai, už 27 milijonus mūsų žuvusiųjų! Juk netiesa, kad Vokietijos gyventojai atgailavo, naujas trendas: jie gelbėjo rusus nuo tirono Stalino! Visi nauji filmai tik apie tai.
Norėjo vergų slavų? Tai dabar nusiprauskite ir eikite dirbti: dabar jūs dirbsite ir slavams, ir arabams, ir afrikiečiams! Dievas ilgai kenčia, bet muša skaudžiai).
Balandžio 10
Nacija žuvo. Nėra vokiečių tautos, kaip tokios. Didysis antplūdis jiems duotas kaip bausmė.
Kodėl 2 valandą nakties man lenda į galvą mintys apie europietiškos civilizacijos pabaigą?
Madride mano draugas apgaule mane įviliojo į Antropologijos muziejų. Didesnė ekspozicijos dalis ten skiriama musulmonų viešpatavimui nuo 7-o iki 14-o amžiaus. Juk taip pat užkariavo nepastebimai: žingsnis po žingsnio, kilometras po kilometro. Europos rytai juk palyginti ne taip jau seniai nuo turkų išsivadavo.
Tai yra, štai 711 metai. Štai mūsiškiai, štai arabai, ir arabai nugalėjo mūsiškius.
Septynis amžius. Septynis šimtus metų Europa kalbėjo arabiškai ir nešiojo chidžabą, dėl kurio šiandien ietys laužomos.
(Tarp kitko, atvykusiems į Vokietiją arabams ir afrikiečiams dabar leidžiama „vėl susijungti su šeima“ pagal humaniškus SNO ir JUNESCO standartus netgi tuo atveju, jeigu gimtojoje šalyje buvo keturios žmonos. Ir visos jos dabar turi teisę atvykti į Faterlandą!).
Balandžio 11
Pabėgėliai iš prieglaudų Triere juokais, spausdami gaisrinės iškvietimo mygtuką, 43 kartus kvietėsi pagalbą. Keturiasdešimt tris kartus į pagalbą važiavo policija ir greitoji.
„Jei tai būtų buvę vokiečiai, jiems būtume išrašę 34 400 eurų baudą. Bet ką iš pabėgėlių paimsi? Jie – kaip maži vaikai“, – pasakė policininkai leidiniui „Fokus onlain“ (ir nusiplovė).
Keturiasdešimt tris kartus! Net „labai bedarbį“ vokietį, „iš kurio nieko nieko nepaimsi“, būtų nubaudę jau po antro karto, kad maža tikrai nepasirodytų. Būtų susukę, kelį peršovę pagal tautines Vokietijos tradicijas. O čia – humanistai neišpasakyti, pirštu pagrūmojo ir išvažiavo! KAS VYKSTA?
Vakar per Bavarijos TV kalbėjo, kad piliečiai turi rodyti supratingumą ir kantrybę – ne visi pabėgėliai moka naudotis tualetu, ne visi žino europietiškas taisykles, pavyzdžiui, nekakoti ir nesisioti smėlio dėžėse. Nereikia barti pabėgėlių, šaukti, jie gal ir girti, bet juk jie „karo traumuoti!" Todėl ir geria. O kas dėl kakučių smėlio dėžėje – tai juk jie taip tėvynėje įpratę, į smėliuką kakoti ir užkasti (čia tiesioginis vertimas, nė žodžio nepridedu!).
Pas mus su sūnumi jau 4 dviračius pavogė, paskutiniam sūnus pusmetį taupė. Daugiau nusprendėm nepirkti.
Balandžio 17
Siaubas, kaip nekenčia rusų! Taip, yra ir blaivių balsų, bet šitie 5 procentai pagados nedaro. Jausmas toks, kad vokiečiai tik ir laukė signalo „Ažū!“
Nedidelis pavyzdys. Rusija nusprendė išeiti iš kažkokio ten kosminio projekto ir pastatyti nuosavą kosminę stotį. „Cha, cha! Lai stato, jei kas nors tiems chroniams išeis. O iš ko statys, iš bulvių ir tuščių butelių nuo degtinės?“ Aš tyliai ir mandagiai paklausiau: „Atsiprašau, gal priminsite, kiek kosminių stočių pastatė ir paleido Vokietija?“ Dieve, kas prasidėjo! “You, bitch of Stalin!” (tu Stalino kalė – red.) – padoriausias prakeiksmas.
„Rusas“ vokiečiui – keiksmažodis, visada tariamas su pasityčiojimu. Neapykanta rusams gali snausti jų sielos gelmėse, bet niekada nedingsta. O jeigu karas? Jeigu suteikti jiems galimybę mus žudyti?
Užtat prieš amerikiečius vokiečiai šunuodegiauja. Amerika ideali.
Balandžio 18
Ešvaiperio mieste, reikalaujant gyventojams, uždraudė skambinti bažnyčių varpais, nes jie erzino. Dabar du kartus per dieną virš miesto šaukia muedzinas, per garsintuvą, kad užtikrintai visi išgirstų. Kur atsižada nuo savos religijos – ten išliaužia kita.
Balandžio 20
Su švente! Bremene skyrė baudą pensininkei už tai, kad pavadino 11-metį negru. Tiesa, prieš tai jis ją išvadino „sena prostitute“, bet juk tas nesiskaito?
Balandžio 22
Taaaip. Puikumėlis tik prasideda. Vokiečiai staiga įsidrąsino ir pabėgėlių srautuose pradėjo garsiai kaltinti „prakeiktus sionistus !!!"
Vadinasi Amerika nekalta! Šventoji Amerika nekalta! Vokietija su savo biudžetą formuojančia eilute „ginklų prekyba“ išvis „ne prie ko“! Kaltas Izraelis, nes gyvenimą Afrikoje padarė nepakenčiamą…
Balandžio25
Bundestage prasidėjo kovinės treniruotės, ruošiantis karui su Rusija. Kaip juokauja biurgeriai, „branduolinis karas – dalykas lokalus, o Rusijai labai naudingas“.
Balandžio 26
Žinomą leidinį nubaudė už žinutę: „Šeši vyrai, išprievartavę mokinę mokyklos kieme, buvo arabų imigrantai ir kalbėjo nežinoma kalba“. Dabar nurodyti nusikaltėlio tautybę uždrausta.
Vokietija nutarė nelaukti valčių, kuriomis į Europą plaukia pabėgėliai, bet nusiuntė du laivus ir nutarė pasiimti pabėgėlius tiesiai nuo ano kranto. 75 procentai vokiečių sveikina afrikiečių persikraustymą! Tai masinis nacijos suicidas. Susinaikinimo programa.
Balandžio 28
Bremene į liaudies šventę atėjo didžiulis afrikiečių skaičius, po to žmonės nerado savo piniginių ir smarfonų. Bandant sulaikyti vagis, nukentėjo daug policininkų: afrikiečiai juk nežino, kad policininkų kumščiais į veidą mušti negalima. Užtat policininkai gerai išmokę, jog afrikiečius drausminti galima daugiausia veido grimasomis ir gestais (vokiškai jie nemoka). O kas skundžiasi, tas rasistas.
Gegužės 14
Ups. Skaitau komentarus straipsniui apie „neturtingą ir nelaimingą pabėgėlį“ (kitokių pas mus nėra, bet iš kur pas juos po 6000 -10000 eurų kelionei į Europos šiaurę?) Paaiškėjo, kad jie netgi labai gerai supranta, ką būtent reikia kalbėti, kad dokumentus reikia pamesti ir t.t.
Kas gi juos instruktuoja? Šiandien svarsto pabėgėlių reikalavimą (!) statyti jiems naujus dantis (vokiečiai turi patys apmokėti, nes tai “kosmetika”). Iš kur tas akiplėšiškumas?
Nežinodami nieko apie vokiečius, jei kas, jie skambiai šūkalioja vokiečiams į veidą: „Naci!“. Jeigu policija su jais elgiasi griežtai, pabėgėliai piešia ant policijos nuovadų sienų svastikas. Iš kur šios žinios?
Arba štai, šiandien, Berlyne, pabėgėliai, kuriems nesuteikė statuso, pradėjo statyti prieš Senatą Nojaus Arką: „Kaip ženklą to, kad jiems reikalingas prieglobstis”. Kieno idėja, jie gi visi neraštingi: 64 procentai vyrų ir 75 procentai moterų išviso nemoka nei skaityti nei rašyti?
Daugelis bėglių išsitaria, kad jiems pinigus kelionei davė kokios tai amerikiečių organizacijos.
 Gegužės 20
Prasidėjo nevaikiški priekabiavimai prie moterų. Afrikiečiai visiškai tiesiai siūlo „meilę ir draugystę“, o jei moteris pyktinasi, tai muša ją. Gali ir tiesiog papjauti: šiomis dienomis 34-metis „bėglys iš Afrikos ” papjovė 48-metę Lezum miesto gyventoją.
O žinote, kas pasitarnavo postūmiu kovos veiksmų pradžiai prieš vokietes? Pareiškimai migracijos biuro darbuotojų užuominos: “Jeigu jūs norite likti Vokietijoje, tai jums reikia skubiai susituokti ir ieškokite sau nuotakos”. Jiems pasakė, ir jie nuėjo. Nesutinkančias užmuša.
 Gegužės 27
 Vokietijoje tampa vis įdomiau. Aš tai galvojau, kad tai kas blogiausia aš mačiau 90-aisiais. O ne!
Vakar parke “du juodaveidžiai“ išprievartavo vieną 34-metę. Viskas dabar po vieną nepabėgiosi… Tapo pavojinga vaikščioti vakarais. Visi perka balionėlius su pipirinėmis dujomis. Pas mus dabar saugumo tarnybos ne tiktai baseinuose, akvaparkuose ir pliažuose, bet ir visame visuomeniniame transporte, kiekviename tramvajuje. Oficiali versija – bėglių apsauga nuo neonacių. Paaiškinsiu: Vokietijoje draudžiama skelbti bet kokias policijos kronikas su pabėgėlių dalyvavimu, bet kadangi gražuolius apgyvendino tarp vietinių, o pas vietinius dabar fotokamerų nebent nėra tiktai sagose, tai ylos maiše nepaslėpsi. Žmonės verda, bado deputatus faktais ir video, į ką vyriausybė atsako: “Einzelfall”, – pavienis atvejis. Mūsų naujas kartus mem.
 Gegužės 28
Visus vietinius perspėja, kad bėgliai nešioja peilius (jiems leido, prieš mitinius nacistus) ir gali papjauti jus, jei jūs į juos įdėmiai žiūrite – jie tai supranta, kaip iššūkį.
Pabėgėlių saugotojai rėkia per TV: “Negalima nukreipti bėglių į šalis, kur jie neturi pažįstamų! Paskirstant reikia atsižvelgti, kur apgyvendino draugus arba gimines. Vienatvė antihumaniška!”
O kur yra pažįstami iš pirmų partijų? Vokietijoje.
Visas šis paskirstymas neefektyvus: sienų nėra ir bėgliai pereina ten, kur jiems patinka. Bandė siųsti partiją į Pabaltijį, jie iš ten išėjo: mažai moka, ne taip, kaip draugams Vokietijoje.
 Birželio 3
Krikščionių demokratų partija (CDU, valdančioji partija Vokietijoje, jeigu ką) siūlo į kiekvieną policininkų porą įjungti viena bėglį. Bus pas bėglius darbas, sako jie. (Policija Vokietijoje turi absoliučia valdžią. Tai jums ne Rusija. Atranka iki šios iniciatyvos buvo kaip į kosmonautus).
 Birželio 17
О, Dieve… Niežai, pedikuliozė… Rašo, kad Vokietijoje niežų epidemija… Kas toliau? Bliiiiiin… Kur mes patekome?
“Mokinys numirė nuo maro,- patvirtino gydytojai”. Maras Berlyne. Dėl AIDS bėglių jau netikrina: beprasmiška.
 Birželio 26
Mašinas parkuoja ant vejų. Kelius liaudis, afrikiečių pavyzdžiu, pradėjo pereidinėti, kur sumano. Viso gero, vokiška tvarka. Tarsi ir ne Vokietijoje gyvename. Tik ką buvo siužetas naujienose, kad vokiečiai nustojo būti švaruoliais. Parkai ir gatvės kaip šiukšlynas.
 Liepos 8
 Bundestagas leido pabėgėliams tarnauti Bundesvere.
 Liepos 18
 Užtai linksma.
“Ketvirtadienį dieną trys paaugliai prisirūkė marihuanos ir nutarė nušokti nuo tilto į Izar upę – gylis – vištos perbris. Šitie trys pusdurniai (“vaikai-bėgliai be vyresnių priežiūros”) nukritę ant galvų paspringo vandeniu. Pradžioje vieną ištraukė geri piliečiai, po to pačiupinėjo ir kitus. Kada atvažiavo “greitoji” ir policija, skenduolių draugai (trisdešimt žmonių) neleido pravažiuoti tarnybiniams automobiliams, įžeidinėjo gydytojus ir policininkus:”Nešdinkitės, jums čia nėra kas veikti!”
Tai jau tiksliai- kaip ten Merkelicha kalba? – praturtins gimtojo krašto kultūrą?
 Liepos 18
Googl pašalino žemėlapį “Bėglių stovyklos prie mano namų”. Šį žemėlapį sudarinėjo entuziastai (žiūr. Foto). Ir paaiškėjo, kad šios stovyklos yra žingsnio atstumu viena nuo kitos, ir jų tiek daug, kad visi užtikrinimai:“Vokietija priėmė tiktai septyniasdešimt septynis tūkstančius bėglių“,- neatitinka realybės.
 Liepos 19
Į bėglių stovyklas Hamburge atvedė WiFi – nemokamai, kad susisiektų su šeimomis ir draugais Afrikoje. Toliau jūs nepatikėsite! Bėgliai nuėjo į parduotuves, sudarė sutartis smartfonams ir planšetėms, o už kreditus nemokėjo! Kompanijos pareikalavo apmokėjimo iš Merkel, ir jiems padengė nuostolius, nes „bėgliai nesuprato, ką pasirašinėjo“. Sėdi dabar , “nesuprantantys”, su aifonais ir aipadais… Tokie įvykiai vyksta masiškai.
Miunchene afrikiečiai valgo ir geria tiesiog supermarketuose, miestas pasakė, kad viską apmokės, kad tik policijos nekviestų.
 Liepos 20
Naujiena:”100 stojančiųjų mokytis Vokietijoje yra tik 5 vakancijos“. Sekanti:”Į mokymo vietas pirmiausiai ims pabėgėlius“.
Reiškia, nulis vakansijų vokiečiams. Bedarbystė, pagal naujus duomenis, Vokietijoje 70 procentų. Pas mus tik gegužę streikavo: geležinkeliečiai, vaikų lopšelių ir vaikų darželių darbuotojai, pašto darbuotojai, medicinos darbuotojai, DHL. Nustojo remontuoti automagistrales, nutrauktos visos socialinės programos. Merkel naikina šalį AEM (Aukštoji ekonomikos mokykla Rusijoje, neoliberalizmo irštva).
 Liepos 21
Sėdėjau kavinėje, neilgai, kažkur valandą. Iki valiai prisižiūrėjau į naujus oficiantus: afrikietė ir du arabai. Bėgliai, nemokantys vokiškai, tik angliškai. Juos įsakyta imti į darbą. Aš vis pergyvenau, ar neprispjovė jie man į stiklinę su limonadu. Nes ši trijulė aptarnavo žmones su veidais “kad tu nudvėstum su savo kapučino, fašiste”. Įsižeidę judėjo tarp staliukų su išvaizda "ne jums ši rožė žydėjo“. Mano draugas patarė, kad VW paėmė pačius gabiausius prie konvejerio, bet sekančią savaitę afrikiečiai ir arabai į darbą tiesiog neišėjo. 
 Liepos 25
Propaganda vystoma MIP „dėl pabėgėlių”, kartais viršija intensyvumą ir kvailą melą buvusios VDR. Tai, žinoma, tiktai rytų vokiečiai supranta, vakariniai viskuo tiki. Primeskite, pas mus čia KIEKVIENĄ DIENĄ atsiranda naujienos: „Neturtingas bėglys Mochamedas Abdala ėjo gatve ir atrado 1700 (1300, 1250, 1000) eurų ir atnešė juos į policiją. Taip elgiasi tikri pionieriai.
 Liepos 26
 Vokietijoje pradėjo atleidinėti iš darbo už FB-postus ir komentarus prieš bėglius. 
 Rugpjūčio 7
Už kiekvieną pabėgėlį, kurį paims pas save vokiečių šeima, mokės 20 eurų per dieną. Buvo informacija, kad mokės moterims, kurios sutiks susitikinėti su afrikiečiais. Mergaitės, ar teisybė?
 Rugpjūčio 14
 Vokiečių debilizmas beribis!!!
Nuo naujųjų mokslo metų į Vokietijos universitetus afrikiečiams ir osmanų pabėgėliams galima bus stoti be vertinimų! Visiems kitiems reikia super-atestatų, super-charakteristikos su atžymomis apie laisvanorišką vasaros darbą valstybės naudai ir neapmokama praktika-ir tuomet teks stovėti laukimo eilėje ne vieną ir ne du semestrus!
 Rugpjūčio 18
Tai, kas vyksta Vokietijoje šiurpina. Galvoju pervažiuoti. Kur? Kur važiuoti nuo šio siaubo su musulmonų migrantais? Šiandien ėjau gatve: afrikiečiai švilpia iš paskos, žvilgsniu, laimei neprievartauja. 
Paskaičiau rusių žmonų forumą, pagaliau supratau, kad ne viena aš viską supratau ir esu izoliacijoje tarp debiliškų vartotojų vokiečių. Visi daugiau – mažiau padorūs barakai ir kareivinės užpildytos iki stogo. Kur tik galima, stovi konteineriniai kaimai ir palapinių miesteliai. Įsivaizduojate paveikslą? Vokiečiai stato palapines, vokiečiai įrengia jiems lovas, aprūpina antklodėmis, asmens higienos priemonėmis… Ir visa tai ramiai stebi minia rūkančių nuošaliai bėglių. Kad nors vienas padėtų!
Šiame fone mums vakar pranešė, kad vokiečių tauta prašo priimti dar 700 000 žmonių! Prašo! Kelia mokesčius, tarp kitko, dėl bėglių. Priimtas sprendimas konfiskuoti tuščius namus ir butus, esančius privačioje nuosavybėje (kol kas ginčijasi dėl teisėtumo, bet įsitikinusi: greitai ir įstatymas palenks į reikalingą pusę). Arba apmokestins, arba atims. Kas ten sakė, kad nuosavybės teisė-šventa?
O kas vyksta kasdien vietose, kur gyvena Vokiečių Kultūros Turtintojai (citata iš Merkel)! Policija iš ten beveik neišvažiuoja: muštynės, pjautynės, išprievartavimai (apie tai, kas vyksta tualetuose ir dušuose papasakoti neįmanoma: aplink fekalijos, net ant sienų nešvarių pirštų valymo žymės).
Spaudoje vyksta diskusija: kaip priversti bėglius kuopti savo ekskrementus? Vokiečiai nepajėgūs suprasti, kad šitie žmonės nesitvarko. Ir niekada per savo gyvenimą nesitvarkė, ištisos kartos. Vyrai neliečia skudurų ir šiukšlių. Tuo užsiima jų moterys. Prasidėjo teismai prieš tuos, kas blogai atsiliepia apie bėglius.
Rugpjūčio 21
“Vyras papasakojo pirštų pagalba: bėgliai naudingi pramonei, statybos koncernams, produktų gamintojams ir pardavėjams, farmacijos fabrikams. Dabar laukiamas trumpas, bet ženklus pramonės bumas. Turtingieji taps dar turtingesni, valstybė gaus nedidelį pelną mokesčių pavidalu, o paprasti žmonės – juodus snukius, suterštus parkus ir kriminalo siautulį. Tie politikai ne idiotai ir ne trenkti, jie žino, kas vyksta! Tiesiog Vokietijoje politiką diktuoja kapitalas, o priimantys sprendimus deputatai viliasi, kad jų pinigai užtikrins jiems apsaugą nuo smurto. Aš tokia susijaudinusi, kad spausdinti nuo nervų negaliu“,- iš rusių žmonų forumo.
 Rugpjūčio 22
Moteris – gydytoja rašo: kasdieniniai skandalai priimamajame, bėgliai nenori, kad juos apžiūrėtų moteris. Reikalauja vyro – gydytojo! Klinika neturi pinigų apsaugai, medikus paliko vienumoje su šita minia. Vyr.gydytojas pasakė, jei bėgliai skusis vokiečių gydytojais, bus atleidimai.
MIP: sprendžia klausimą apie tai, kad moterys – policininkės turi dėvėti skaras. Gerai, kad dar ne čadras.
 Rugpjūčio 23
 Vokietijoje vėl pradeda deginti knygas. Deginamos visos vaikiškos knygos, kur pasitaiko žodis „negras“.
…O mes tuo laiku pervažiuojame iš miesto į “vasarnamį”. Gyvenimas tarp apsoliučiai įžūlių ir neadekvačių bėglių ir čigonų tiesiog neįmanomas. Nutarėme, kad jei jau reikalauja atlaisvinti butą afrikiečių šeimai, tai ženklas.
Taip, manęs „paprašė“. Aš turėjau municipalinį butą su nedideliu ploto pertekliumi. Iškelia ne į niekur, bet suteikia tokius kambarius tokiuose pansionuose, kurie gyvenimui visiškai nepritaikyti: arba toli, arba apleisti, arba landynės kontingentas. Afrikietį tai, suprantamas reikalas, į tokį nepatalpinsi, užles žmogaus teisių sergėtojai. O baltuosius galima.
Prieš metus naujieną apie butų eksproprijaciją išjuokė. Dabar tai gyvenimo tiesa.
 Rugpjūčio 26
Mes neteisingai supratome žodžius apie pasaulio pabaigą. Mes laukėme kažko tarsi Visuotinio tvano. O tvanas pasirodė kitoks. Šitie žmonės, jie – skėriai.
 Rugpjūčio 27


Justicijos ministras Maas reikalauja iš Feisbuko vadovybės ryžtingų priemonių prieš pabėgėlių anti komentarus. Dabar aš maždaug įsivaizduoju, kaip gyveno žmonės 30-jųjų pradžioje praeitame amžiuje. Žmonės bijo kalbėti ką nors, vaikams girdint. Visi kritiniai postai tinkle trinami, vokiečiai lieka vienas prieš vieną su savo pojūčiais apie tai, kas vyksta. Šiandien uždraudė rinktis gatvėse. Daugiau trijų nesirinkti… Rugsėjį bus priimtas dar kažkoks įstatymas prieš nepatenkintus, tai yra prieš mus.
Ieškau, kur važiuoti. Dabar egzaminus išlaikysiu ir ieškosiu bio – inžinieriaus darbo kitose vietose, išskyrus Vokietiją. Aš rusė, aš negaliu sau leisti tokio pažeminimo.
Rugsėjo 1
„KP“ mano užrašus paskelbė, ir mane užgriuvo devintoji banga kaltinimų ir melo. Keistas reikalas: jeigu kas nors ko nežino, tai šitą “kažką” tuojau pat paskelbia neegzistuojančiu. Vokietijoje miestas miestui nelygu, nekalbant jau apie skirtingas žemes.  Miestų ir gyvenviečių vadovybės tarytum varžosi dėl to, kurio iniciatyva dėl bėglių bus daugiau išprotėjusi ir įmantri. Pateikei argumentus prieš? Taigi tu fašistas, mielas drauge…

Manimi nepatikėjo, kad bažnyčia daugiau nereikalauja krikštyti naujagimių? Štai jums dar smarkesnė naujiena: 2014 gruodžio mėnesį kažkam atėjo į galvą mintis Kalėdų šventės metu bažnyčioje atlikti musulmonų himnus. Kaip visada, prie šito pajungė įžymybes, kurie pasisakė prieš Kalėdas ir jų sąsają su Kristaus gimimu… Nuo šių metų atlikinės.

O štai šviežia naujiena: Hamburge Kaperaum-Kirche (rajonas Chorn) bus perstatyta į mečetę. Keturiasdešimt procentų projekto apmokės Kiuveitas. Tai du su puse milijardo eurų.

Rugsėjo 2

Baltijos pajūryje, Rostoko apskrityje į nudistų pliažus ateina apsirengę (!) pabėgėliai-musulmonai, susimaišo su nuogais poilsiautojais, apžiūrinėja juos ir fotografuoja juos savo smartfonais. Nepagarba? Na, kaip čia pažiūrėjus. Abipusis kultūrų praturtinimas, taip sakant. Iš visko išeina, kad bėgliams nauja pramoga labai patinka, juk kiekvieną dieną jų ateina vis daugiau – nemokamai paspoksoti.

„Šie pliažai pažymėti ženklais, bet draudimo juose būti apsirengus nėra“,- atsako valdžia (iš laikraščių).

 Rugsėjo 2

Tik ką per radiją „Antena Bajern“ (14:00, žinios): „Miuncheno technikos universiteto rektorius išleido potvarkį: dalį paskaitų, skaitomų vokiečių kalba, skaityti angliškai tam, kad studentai-pabėgėliai, priimti į universitetą nuo šio semestro, galėtų suprasti turinį.“

 Rugsėjo 3

„Padovanokite bėgliams ateitį – perrašykit jiems savo testamentą“,- SNO pabėgėlių reikalų komisija pradėjo nuo mūsų savo naują kampaniją. Kas netiki, štai brošiūros foto.

Rugsėjo 4

„Kriminalinių policijos darbuotojų sąjunga reikalauja nustoti vadinti įvažiavusius be vizų į Vokietiją „nelegalais“. "Visi žmonės legalūs“. Su tuo sutiko Vokietijos darbo ministrė Andrea Nales ir paprašė savo ministerijai dar 3 milijardų eurų.

Rugsėjo 4

Serbijos premjeras Aleksandras Vučič vos ne verkdamas kreipėsi į Vokietijos vyriausybę: „nustokit mokėti kišenpinigius laukiantiems politinio prieglobsčio! Būtent tie patys 190 eurų per mėnesį žmogui ir atvedė į judėjimą milžiniškas balkaniškas mases!“ – verčiu spaudą.

Rugsėjo 4

Per 2015 m. sausio – liepos mėnesius Šiaurinio-Reino-Vestfalijos policininkai į pabėgėlių stovyklas su užduotimis vyko tūkstantį tris šimtus kartų. Tai ne aš rašau – tai mūsų žinomas žurnalistas Udo Ulfkotte sako. Komentaruose žmonės pasakoja, kaip verčia policininkus ištaisyti protokolus, kad neskambėtų net užuominos apie migrantus ir bėglius. Taip saugo liaudį.

Rugsėjo 4

Butų nuomotojai iš Osnabriuko miesto turi išlaisvinti savo butus bėgliams. Bavarija nuėjo savo keliu: visiems butų pirkėjams siūlo po 300 eurų už kvadratinį metrą su sąlyga, kad gyvenamasis plotas bus nuomojamas TIKTAI bėgliams septynis metus! Pirk butą ir gauk marškinėlius!!!

Rugsėjo 5

Be komentarų. Trūksta žodžių. 

„Vakare po rudeninio “Festo”, tai yra po šventės, motina (37 metų) ir duktė (17 metų) buvo užpultos, norint išprievartauti. Iš pradžių jos pajuto, kad jas kurį laiką seka, jos ėmė bėgti, bet jas kelyje prie autobusų stotelės pavijo jaunas vaikinas (23 metų, bėglys iš Pakistano). Jis puolė motiną, suspaudė ją glėbyje, nugriovė ant žemės ir bandė bučiuoti. Tuo metu duktė pliekė jį per nugarą su rankine. Vaikinas įkišo savo liežuvį moteriai į burną, ir moteris nukando vaikinui liežuvį. Po to jos abi iš mašinos paskambino į policiją. Vaikinas gi grįžo į šventę, kur nukrito be sąmonės. Dabar jis areštinėje“.

Rugsėjo 6

Focus: „Šiandien centrinėje Miuncheno stotyje laukia atvažiuojant iki 4000 pabėgėlių. Skaičiuokit: penktadienis – 8000, šeštadienis – 3000, sekmadienis – 4000. Penkiolika tūkstančių per tris dienas. Bavarija reikalauja paskirstyti pabėgėlius kitose žemėse. Pabėgėliai reikalauja paskirstyti juos tiktai Miunchene (ieškokite kvailių iš Bavarijos išvažiuoti).

Tuo metu Deutche Bahn (Vokietijos geležinkelis) paskelbė, kad pas pabėgėlius netikrins bilietus. Uf… Kaip jie juos atskirs, įdomu, nuo „vokiečių plius*“, tai yra tokių pačių pabėgėlių, atvykusių anksčiau? Jie gi mums visi vienodi!

Dabar pranešė per N-TV: dar trylika tūkstančių keleivių sodina į spec. traukinius Vienoje. Stotį policija apsupo. Prietrankos studentai ir tetulės su plakatais apmirė laukdami. Jūs matėte? Jie pulkus pabėgėlių su aplodismentais sutinka. Bitte, sėskitės mums ant kaklo, nesivaržykit!

Rugsėjo 7

Taip, nesuprantama: kas ką turi integruoti? Vokiečiai – arabus ar vis tik arabai – vokiečius?
Tomas de Mazjer, Vokietijos VRM ministras:

„Mes turime pasiruošti permainoms visur: mokyklose, policijoje, namų statyboje, teismų darbe, sveikatos sistemoje – visur. Taip pat aš dabar kalbu ir apie KONSTITUCIJOS PAKEITIMĄ (!!! – Aut.). Tai turi įvykti maksimaliai greitai, tiesiog per kelias savaites. Tai mūsų šansas. Tokiu būdu mes galime sulaužyti sustabarėjusius socialinius procesus…“

Rugsėjo 7

Vienas siras pasirodė TV, spaudė gailestį: “Aš turiu aštuonis brolius, mano žmona irgi. Mūsų viso šešiasdešimt (!!! – Aut.) žmonių, jie visi ten, kur karas, kur bombos, chnik-chnik… Juos reikia čia pervežti, verk-verk…“ – komentaruose: „ Taip, taip, reikia! Na, kas per niekšai tie mūsų migracijos tarnybos darbuotojai?“

Jau suprantama: pagrindinės problemos prasidės, kada pabėgėliai ims reikalauti susijungti su šeimomis, kaip Prancūzijoje.

Rugsėjo 8

Kodėl aš ne Čunga-Čanga?

„Reikalavimai būstui, nuomojamam pabėgėliams: šeimai iš keturių asmenų plotas turi būti iki 95 kvadratinių metrų, turi būti pastogė ir rūsys, turi būti pajungta kabelinė ir satelitinė televizija. Viskas turi būti suremontuota ir naujai išdažyta. Namas, kuriame bus patalpinti pabėgėliai, – tai ne alternatyva palapinei, o pilnavertis būstas būsimam pilnaverčiam gyvenimui,“ – iš laiško vadovybės Esseno miesto visiems tiems, kas nori išnuomoti savo atliekamus kvadratinius metru naujiesiems „vokiečiams plius*“.

Tai yra vien noro nepakanka, reikia dar ir liuks klasės apartamentų  (vokiečių matais).

Taip, pamiršau pasakyti, nuomą apmoka miestas. Pabėgėliams nemokamai beveik viskas, nebent tik už internetą stovyklose renka po penkis eurus nuo nosies. Pradžioje jie patys pirko cigaretes, bet po protestų („mums neužteks rūkalams!“), – cigaretes atneša jiems Geradariai, Gutmenschen.

Rugsėjo 9

Žaliųjų partija Euro parlamente reikalauja sustiprinti socialinių tinklų stebėjimą, Europolo organizacijos ypatingo skyriaus, kuris „sistemingai sektų internet-forumus ir socialinius tinklus su tikslu tolimesnių veiksmingų sankcijų“ (citatos pabaiga). Žaliųjų partija, juokauja čia, – tai musulmonų partija.

Rugsėjo 9

Per praėjusias poilsio dienas Miunchenas priėmė 30.000 bėglių. Tuo pat metu skaičius savų benamių išaugo iki 284.000 žmonių, tarp jų 32.000 vaikų. 24.000 Vokietijos piliečių gyvena gatvėje. 

Geradariai ir vietiniai liberalai šaukia: „Jie patys kalti! Jie tinginiai! Galėtų eiti į soc. rūpybą ir gauti pašalpą!“

Aš truputį nutuokiu pašalpos gavimo procesą. Kad užsiregistruoti vietinėje soc. rūpyboje, reikia turėti registraciją. Kad turėti registraciją, reikia turėti realų būstą, kurio niekas nesuteiks be garantinio apmokėjimo. Namai, kur anksčiau talpino benamius atskiruose kambariuose (pagal normas), perpildyti: viename kambaryje gyvena po du – tris žmones…

Taigi, savi vargdieniai lieka gatvėje…

Užtai Merkel džiaugiasi:“Dėka pabėgėlių visame pasaulyje pasikeitė nuomonė apie Vokietiją „kaip apie nacistinę valstybę“!“

Rugsėjo 9

Vokietijos socialdemokratų partija reikalauja Vokietijoje sulyginti islamą ir krikščionybę. Tauta komentaruose rauda: klausia, ar mokės antrą „Kalėdinę“ algą „Kurban-Bairam“ proga?

„Vokietis plius*“ – vietinis pabėgėlio vardas, kuris gavo prieglaudą Vokietijoje. „Siras“, „afrikietis“ arba „migrantas“ sakyti netolerantiška.


Vertė Algimantas Lebionka ir Kazimieras Juraitis




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą