2017-02-03

Profesorius Dmitrios Patelis iš Graikijos: Europos Sąjunga – tautų kalėjimas, kurį reikia sugriauti


Profesorius Dmitrios Patelis prieš kelias dienas Estijoje skaitė viešą paskaitą, skirtą Europos Sąjungos ateičiai. Dmitrios Patelis – politologas, Kretos technikos universiteto profesorius. Į Taliną jis atvyko klubo „Impressum“ kvietimu. Viešo susitikimo ir paskaitos tema buvo: „Kas laukia Europos ir pasaulio: žvilgsnis iš Graikijos.“

Pranešime, skirtame būsimam susitikimui su profesoriumi buvo rašomas, kad lektorius iš Graikijos 1988 metais yra baigęs Maskvos universiteto Filosofojos fakultetą, o 1991 metais čia apgynė mokslų kandidato disertaciją, jis laisvai kalba rusiškai, todėl paskaitą skaitys rusų kalba.

Paskaitos anotacijoje sakomas, kad Patelis giliai išanalizavo situaciją, į kurią pateko Graikija, paskendusi daugiamilijardinėse skolose stambiausiems pasaulio bankams ir fondams. Jo analizė apima objektyvų vertinimą pagrindinių politinės ekonomikos tendencijų, kurių poveikyje jo šalis tapo „neturtingu giminaičiu“ tokioms Europos valstybėms, kaip Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija. Nepaisant to Graikijai tenka „smūgis“ šimtų tūkstančių migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos, kurie veržiasi į turtingesnes ES valstybes.

Komsomolskaja Pravda korespondentė po paskaitos paėmė iš Dmitrios Patelis interviu KP radijui:


Prieš keturis mėnesius profesorius Dmitrios Patelis buvo davęs interviu per Skype programai „Na samom dele“.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą