2017-02-15

Korėja perspėja savo piliečius nesilankyti Paryžiaus migrantų-priemiesčiuose po to, kai gauja negrų sumušė ir apiplėšė jų turistus


Vasario 11 dieną po ekskursijos į Eifelio bokštą 40 Pietų Korėjos (PK) turistų buvo sumušti ir apiplėšti pakeliui į savo viešbutį Sena-Sen-Deni rajone. Autobusą sustabdė 5 banditai negrai, kurie rėkė, daužė turistams galvas su stikliniais buteliais ir kumščiais, atėmė iš jų visus vertingus daiktus, pinigus, bilietus į traukinį. Sen-Deni rajone tuo metu vyko negrų organizuoti pogromai ir riaušės, kuriose dalyvavo iki 2000 juodaodžių, neva protestuojančių dėl policijos lazda išprievartauto afrikiečio narkodilerio.

Atvykę į viešbutį turistai buvo šoko būsenoje ir atsisakė vykti iš viešbučio į policiją apklausai.
Pietų Korėjos pasiuntinys Prancūzijoje vasario 12 dieną perspėjo savo tėvynainius nevykti į migrantų apgyvendintus Paryžiaus priemiesčius. Pranešama, kad turistų grupė išvyko į Londoną.

Dėl „pabėgėlių“ banditizmo Prancūzija praranda patrauklumą turistams

Turizmas sudaro 9 % pasaulio BVP. Prancūzijos pajamos iš turizmo nuolatos mažėja. 2012 metais jos buvo – 81 milijardai, 2015- 46 milijardai, o 2016 - 41 milijardas.

Kinijos turizmo agentūrų asocijacijos prezidentas Jean-François Zhou informavo MIP, kad dėl banditiškų antpuolių ir apiplėšimų Prancūzija tapo „viena iš blogiausių krypčių užsienio turistams“.
Zhou pasakė, kad „Daugumai kinų turistų, svajonė aplankyti Prancūziją ir Paryžių virto košmaru“, Išgyvenęs Prancūzijoje 25 metus Zhou pasakė, kad jis patvirtina blogėjančią saugumo padėtį šalyje pastarąjį dešimtmetį ir to pasekoje Paryžius tapo„numeris vienas pagal nusikalstamumo augimą Europoje“. Ypač kinus sujaudino 80-mečio kino turisto užpuolimas siekiant apiplėšti. Senelis pasipriešino ir buvo sunkiai sužeistas.

2016 metais Prancūziją aplankė 1,6 milijonai kinų turistų, tuo tarpu 2015 metais – 2,2 milijonai. Japonų turistų per metus sumažėjo 39 procentais, iš Korėjos – 27 procentai.

Šaltiniai:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą