2017-02-19

Gyvybei pavojingas gailestingumas. Jos norėjo padėti „pabėgėliams“ ir buvo nužudytos


Vasario 11 dieną Vokietijos Ahaus mieste Angelos Merkel svečias iš Nigerijos nužudė 22 metų merginą. Banditas auką norėjo išprievartauti, o šiai pasipriešinus, subadė ją peiliu į kaklą ir krūtinę. Liudininkas išgirdo jaunos moters šauksmą ir iškvietė pagalbos tarnybos, bet užpuolimo aukos gyvybės išgelbėti nepavyko, nes ji nukraujavo.

Vėliau Bild pranešė, kad po jaunos moters nužudymo nusikaltėlis pabėgo iš Vokietijos ir buvo areštuotas Šveicarijoje. Dar pranešta, kad nužudytoji buvo pabėgėlių prieglaudos darbuotoja, kilusi iš Indijos ir į Vokietiją emigravusi su šeima, jos vardas Soopika P.

Nigereties buvo areštuotas Vasario 14 dieną Bazelio geležinkelio stotyje, po to kai buvo išduotas tarptautinis orderis jo areštui.

Nustatyta, kad banditas daug kartų subadė aukos galvą, kaklą ir krūtinę. Soopika neturėjo jokių šansų išgyventi. Bild rašoma, kad mergina buvo gerai žinoma Ahaus mieste. Liudininkai pasakojo, kad „daugelis ją žinojo, ji buvo labai gera mergina. Todėl kad jos šeima iš Indijos, ir ji labai gerai mokėjo anglų kalbą, ji padėdavo pabėgėliams“.

Nusikaltimo motyvas, kaip nurodė tyrėjai – seksualinis. Jis ne kartą bandė ieškoti ryšio su Soopika. Liudininko parodymais, Soopika nebuvo suinteresuotas šiais santykiais.


Soopikos nužudymas yra tik paskutinis iš serijos panašių nužudymų, kurių aukomis tapo „pabėgėliams“ padedančios merginos. Plačiausiai nuskambėjęs atvejis buvo ES juristo dukters studentės medikės Marijos Ledenburger nužudymas, kuria išprievartavo ir nužudė pabėgėlis afganas, prašantis Vokietijoje prieglobsčio. Marija yra sakiusi, kad „jos gyvenimo tikslas – padėti pabėgėliams“. Ji savo gyvenimo tikslą pasiekė vos sulaukusi 19 metų. Šią rezonansinę bylą tyrė net 68 detektyvai.


Analogiška žmogžudystė įvyko 2016 metais Švedijoje, kur „pabėgėlis“ iš Somalio papjovė nepilnamečių prieglaudos centro 22 metę darbuotoją Alexandrą Mezher. Vėliau paaiškėjo, kad tas „nepilnametis“ banditas buvo savo duomenis suklastojęs suaugęs vyras. Tai labai paplitęs būdas migrantams gauti prieglobstį ir papildomų lengvatų.


2016 metais Austrijos sostinėje Vienoje buvo nužudyta amerikietė studentė, kuri irgi norėjo padėti „pabėgėliui“ iš Gambijos. Ji priglaudė šį nelegalų migrantą savo bute, slėpė jį nuo deportacijos, buvo davusi jam savo buto raktą. Šis nusikaltėlis irgi buvo pagautas Šveicarijoje.

Gailestingumas – kilnus charakterio bruožas. Apie vieną gailestingą čeką yra pasakojęs Narsusis kareivis Šveikas. Šis rado ant kelio sušalusį šunį, atsinešė namo, o kad jį sušildyti, pakišo žmonai po antklode. Paaiškėjo, kad tas šuo buvo pasiutęs, nes atšilęs jis apriejo visą gailestingojo čeko šeimą, o naujagimį suėdė.

Taip ir su tomis gailestingomis mergelėmis, taip ir su ponia Merkel, kuri visus "pasiutusius šunis" į Europą įsileidžia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą