2017-02-13

Garsiausias Europos alkoholikas Junkeris nesieks antros EK pirmininko kadencijos


Buvęs nykštukinės valstybės-ofšoro Liuksemburgo premjeras Žanas Klodas Junkeris Europos Komisijai vadovauja nuo 2014 metų gruodžio mėnesio. Jo įgaliojimų trukmė - penki metai. Interviu Deutschlandfunk Junkeris pasakė, kad jam patiko ankstesni rinkimai į šį postą. „Bet antrų tokių nebus, nes aš daugiau nekelsiu savo kandidatūros“, - pasakė jis.

Junkeris pabrėžė, kad jau tada pastebėjo, kad kai kurios šalys norėjo „daugiau Europos“. „Kitos gi skaito, kad pas mus per daug Europos“, - pareiškė Junkeris.

Kaip asmenybė ar politikas, tai absoliuti pilkuma, kaip ir kiti buvę to būrio paukščiai: buvęs ES prezidentas H.V. Rampėjus ar C.M. Ešton – buvusi EK vicepirmininkė, vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai, ar į Goldman Suchs su skandalu dirbti nuėjęs ankstesnis EK pirmininkas J.M. Barroso. Ir iš kur prirenkama tokių personažų, tokių veidų? Aišku, Junkeris visus lenkia. Tokio girtuoklio-šposininko EK pirmininko poste dar nebuvo.


Rugsėjo mėnesį Austrų dienraštis „Krone“ papasakojo apie Europos Komisijos pirmininko Žano Klodo Junkerio alkoholizmo problemą. „Nors visai nesenai jis patikino, kad nėra alkoholikas“, - rašoma Krone - „gandai apie Junkerio alkoholizmą netyla.“

„Kaip pranešė Prancūzų laikraštis „Liberation“ interviu metu ES komisijos viršininkas išgėrė keturis bokalus šampano.“ Junkeris aiškino, kad nėra alkoholikas, kad tai kampanija prieš jo asmenį ryšium su Brexit, kad jis, neva, turi vestibiuliarinio aparato sutrikimų po patirtos avarijos. Kalbos apie Junkerio alkoholizmą netyla jau nuo 2014 metų.

„Ypač keisti dalykai dėjosi, per šiais metais Rygoje įvykusį ES viršūnių susitikimą“, - rašoma „Krone“. Nuo tada Junkeris įvardijamas, kaip dalis „ES vidinės problemos“.

Matyt, pasaulio šeimininkams labai reikalingas toks alkoholikas ir idiotas prie ES vairo. Juk tokiu degradavusiu asmeniu yra žymiai lengviau manipuliuoti.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą