2017-02-01

„Durnių parke“ estai ruošiasi eksponuoti karo kurstytoją Džoną Macceiną


„Durnių parke“ estai ruošiasi eksponuoti karo kurstytoją Džoną Macceiną

Buvęs Estijos premjeras Titas Viachi ruošiasi kurti „Durnių parką“, kuriame ketina eksponuoti skulptūras karo kurstytojų, kurie siekia atvežti į Estiją kuo daugiau ginklų.

Skulptūrinę instaliaciją numatoma įrengti ant buvusio sąvartyno kalvos Silamiae. Kieno skulptūros bus parke Viachi nepasakė, bet Eesti Ekspress jis informavo, kad tai bus padaryta už jo sąskaitą.

„Kiekvieną dieną aš girdžiu kalbas, kaip Estija ruošiasi karui su Rusija. Ir kaip be sausumos dalinių, į Estiją pritraukti dar ir oro ir jūrų pajėgas — gali būti, taip pat branduolinį, cheminį ir biologinį ginklą? Užsienio žurnalistus taip pat domina pagrinde, kas ką pasakė apie karo pradžią. Pačiame aukščiausiame lygyje Estijoje priiminėjo Džoną Macceiną, kurį Trampas pavadino karo kurstytoju. Apsigalvokit, žmonės!“ — pasakė Viachi.

Titas Viachi, šiuo metu yra įmonių grupės Silmet Grupp vadovas. Jis mano, kad vietoje karo isterijos Estija turi rūpintis ekonomikos augimu.

„Estijos ekonomika augo po 12% per metus, kada aš palikau premjero postą 1997 metais. Nuo 2007 metų Estijos ekonomika neišaugo pastoviomis kainomis netgi dešimtosiomis procento dalimis! Ar mums yra kuo didžiuotis“ — pasakė Viachi.

Reikėtų ir mums pagalvoti apie analogiško "Durnių parko" steigimą. 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą