2017-02-07

Ar mums reikia bijoti JAV finansinės kolonijos Rusijos?


Kiekvieną dieną esame gąsdinami Rusijos grėsme, bet ar tam yra pagrindo? Vienas iškiliausių Rusijos Ekonomistų prof. Valentinas Katasonovas savo interviu laikraščiui „Pravda“ aiškina Rusija valstybės esmę: Rusija – tai valiutinė JAV kolonija.


Pateiksiu kelias citatas:

„Yra trys klasikiniai valiutos išleidimo modeliai. Kolonijinis modelis – tai toks, kuris pas mus Rusijoje, currency board, arba valutos keitykla. Antras variantas – tai amerikietiškas modelis, kada Centrinis bankas, šiuo atveju Federalinė rezervo sistema, išleidžia dolerius mainais į iždo obligacijas. Ir trečias variantas vadinamas vokišku modeliu. Nors daugelyje valstybių po karo naudojo būtent šitą mechanizmą. Pinigai patekdavo į ekonomiką komercinių bankų refinansavimo pasekoje. Komerciniai bankai duoda kreditus ir taip refinansuoja šiuos savo reikalavimus Centrinio banko sąskaita. Tai yra Centrinis bankas duoda pinigus dengti tiems kreditams, kuriuos komerciniai bankai išdavė realizacijai projektų realaus ekonomikos sektoriaus. Štai šitas modelis yra normalus, sveikas.“

„Centrinis (Rusijos. A.L.) bankas – tai iš tiesų Federalinės rezervo sistemos filialas. Nes Centrinis bankas, visų pirma, sukuria paklausą žaliam popieriui. O žalias popierius – tai FRS spausdinimo staklių produkcija. Dar praeitame šimtmetyje buvo panaikintas Federalinės rezervo sistemos spausdinimo staklių emisijos apribojimai, kada buvo demontuota Bretton-Vudo sistema. Jos stabdžiu buvo aukso standartas. Nebuvo galima spausdinti kiek nori šito žalio popierio. Dabar galima tai daryti. Dabar kitas iškyla apribojimas – paklausa.“

***

Pasaulyje visokių stebuklų įvyksta: ims ir susimuš tarpusavyje dvi JAV kolonijos Lietuva ir Rusija, nepaisydamos šių atletų svorio kategorijų.

Aš gi manau, kad neturi ką veikti niekam nereikalinga mūsų valdžia, viską už juos Briuselis sprendžia, todėl ir lieka jiems Gretos Kildišienės paltų klausimai ir mūsų gąsdinimas Rusija.

Geriau jau jie toliau analizuotų Gretos Kildišienės garderobą: du mėnesius Lietuvos feikinės MIP aptarinėjo Gretos paltus, o jos triusikų, jos bikini dar neaptarė.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą