2017-02-01

Ar kiauliena gali būti košerinė? Tel-Avivo restorane vietoj veršienos klientams tiekdavo kiaulieną


Tel-Avivo restoranas „Cafra“ klientams pakišo kiaulę. Vietoj veršienos šefas klientams tiekė kiaulieną. Apie tai sausio 30 dieną parašė Izraelio portalas 9tv.

Privatūs detektyvai buvo nusiųsti įsitikinti apgavyste. Faktai pasitvirtino. Teismas pažeidėjui skyrė piniginę baudą. Teisėjo žodžiais, daugelis žydų neprisilaikančių košruto, nenaudoja kiaulės mėsos.

Pasirodo su kiauliena yra daug įdomybių. Žydų tarpe yra nemažai kiaulienos mėgėjų, nenorinčių, tačiau, pažeidinėti religinių reikalavimų. Ir čia žydams į pagalbą atėjo genetikos mokslas.

2003 metais Rehovoto Universitete Daktarui Chaimui Basarfišui pavyko gauti genetiškai midifikuotas kiaules, kurios neturėjo skeltos kanopos. Pirmai neskeltakanopei kiaulei buvo suteiktas Tikvos (Vilties) vardas. Apie savo darbo reikšmę daktaras Basarfišas pasakė:
„Apie milijardą žmonių dabar nevalgo kiaulienos dėl religinių motyvų. Tai, kaip jums žinoma, judėjai ir musulmonai. Taip kad genetiškai modifikuotos kiaulienos vartotojais gali tapti milijonai, šimtai milijonų. Aš įsitikinęs, kad mūsų kiauliena suras kelia į dešimtis musulmonų šalių. Ir mūsų genetiškai modifikuota kiaulė pasitarnaus taikos reikalui Artimuosiuose Rytuose ir visame pasaulyje.“

Šuo metu košerines kiaules jau augina ir Rusijoje.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą