2017-01-30

Višegrado valstybės ir Vakarų Europos patriotinės partijos palaiko Trampo imigracinę politiką


Praėjusią savaitę Donaldas Trampas pasirašė įsaką „Dėl šalies apsaugos nuo įvažiavimo užsienio teroristų“, kuris 90 dienų draudžia atvykti į JAV visiems piliečiams iš septynių valstybių (Irano, Irako, Jemeno, Libijos, Sirijos, Somalio ir Sudano), o taip pat sustabdo priėmimą 120 dienų bet kokių pabėgėlių ir draudžia neapibrėžtam laikui pabėgėlių priėmimą iš Sirijos. Išimtis krikščionys, prieš kuriuos islamistai vykdo genocidą.

Šiandien Europa suskilusi. Globalistai-liberalai, savo tautų ir valstybių priešai ir naikintojai – prieš Trampo imigracinę politiką. Europos patriotai – už ją.

Trampo pusėje Višegrado grupės valstybės ir Vokietijos, Olandijos, Italijos ir Prancūzijos tautininkai. Prišingose barikadose kosmopolitai liberalai Merkel, Olandas ir kiti globalizmo trogloditai, bet panašu, kad jų era negarbingai baigiasi. Europoje ekonomikos ir imigracijos krizė, iš kurios jie nesugeba išbristi.

Lenkija pritaria Trampui

Lenkijos Užsienio reikalų ministras Vitoldas Vaščykovskis (Witold Waszczykowski) sekmadienį vakare per televizijos kanalą Polsat pasisakė už Donaldo Trampo imigracijos įsaką, kuris apribojo atvykimą žmonių iš didelio islamo terorizmo pavojaus valstybių. Ministras pasakė, kad „nei viena valstybė neprivalo priimti imigrantų, o D. Trampas buvo išrinktas prezidentu ir turi teisę įvesti tokį draudimą. Jo žodžiais, kiekviena suvereni valstybė turi teisę pati pasirinkti savo imigracijos politiką.

Vitoldas Vaščykovskis pernai blokavo Europos komisijos iniciatyvą paskirstyti pabėgėlius po visas Bendrijos nares. Lietuvą atstovavęs Saulius Skvernelis su „pabėgėlių“ paskirstymu sutiko ir išdavė lietuvių tautos interesus.

Lenkijos premjerė Beata Šidlo yra už esminę pertvarką Europos Sąjungoje, apie tai ji pasakė sausio 24 dieną susitikime su Lenkijos Užsienio reikalų ministru Vitoldu Vaščikovskiu.

Jos žodžiais, ES turi reformuotis tam, kad turėtų galimybę vystytis, kad valstybės nenorėtų iš jos išeiti. Beata Šidlo pabrėžė, kad Lenkija siekia, kad ES vyktų diskusija dėl reformos, kad „ ЕS reikalingos reformos, labai gilūs pakeitimai, o, gali būti, ir būtina pakeisti sutartį“.

„Mūsų tikslas yra pateikti visą apimantį planą ES reformų ir pakeitimų, tokių, kurios pirmiausiai užtikrins ES išlikimą ir tolimesnį vystymasi atsižvelgiant į valstybių-narių interesus, o ne tiesiog grupės stiprių valstybių, kurios diktuoja savo sąlygas“, - pasakė Lenkijos premjerė. Jos žodžiais, būtina duoti daugiau teisių valstybėms ir parlamentams.



Gerdas Vildersas siūlo prie Trampo valstybių sąrašo pridėti Saudo Arabiją

Olandijos laisvės partijos lyderis Gerdas Vildersas Tviteryje parašė palaikąs Donaldo Tramo įsaką. Jo nuomone, prie septynių valstybių sąrašo, iš kurių piliečių atvykimas bus ribojamas, reikėjo prijungti Saudo Arabiją. Jis parašė: „Aš padaryčiau tą patį. Tikiuosi, kad jūs pridėsite daugiau islamo valstybių, kaip Saudo Arabija“.

Vėliau jis Tviteryje dar parašė: „Imigracija draudimas iš bet kurios islamo šalies yra būtent tai, ko reikia. Islamas ir laisvė yra nesuderinami.“

Italijos Šiaurės lygos lyderis Roberto Marini

Roberto Marini reakcija į Trampo potvarkį buvo lakoniška: Straipsnio su dekretu nuotrauka ir žodžiai: „Super Trampas.“

Tos pačios partijos generalinis sekretorius Matteo Salvini yra senas Trampo šalininkas,
parašė Tviteryje, kad Trampo idėja yra gera Europai.

Marin Le Pen

Prancūzijos nacionalinio fronto lyderė Marin Le Pen, viena iš svarbiausių prentendenčių rinkimuose į Prancūzijos prezidento postą, pasakė, kad liberalias MIP erzina tai, kad Trampas realizuoja savo programą.

Trampo potvarkį sveikino Vokietijos Nacional-demokratų partija, kuri ypač kritikavo Angelos Merkel atvirų durų politiką. „Multikultūralizmo apaštalai graudžiai verkia, nes JAV prezidentas stipriai apribojo pseudo-pabėgėlių ir musulmonų patekmą į JAV“, - parašė jie Feisbuko puslapyje.

Orbanas palaiko Trampą

Viktaras Orbanas kalbėdamas Konrado Adenauerio fonde Briuselyje pasakė, kad kiekviena tauta turi teisę kelti į pirmą vietą savo interesus. 

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas mano, kad Briuselis turi “mesti federalizmo idėją“.

Vengrijos nacionalinio banko organizuotoje konferencijoje Budapešte Vengrijos premjeras pasakė, kad „Briuselis tapo utopijos auka“. Jo nuomone, kad ateitis yra už stiprų valstybių-nacijų suverenitetą, o politiniai blokai, tokie kaip Višegrado grupė gali tapti vienu iš daugiapolinės Europos polių.

Orbano žodžias, ES tampa vis silpnesnė, vaidina tik regioninio žaidėjo rolę, o eurui nepavyko įgyti pasaulio rezervinės valiutos statuso, koks yra JAV doleris.

Orbanas pasakė, kad ES nesėkme buvo tai, kad dauguma bloko politikų ir valdininkų žiūrėjo į europietį kaip į vieną žmogų. Europoje nėra „Europos tautos“, pasakė Orbanas, bet Europą sudaro daugelis tautų.

Australija palaiko Trampo imigracinę politiką

Australijos URM vadovė Julie Bishop pareiškė, kad Australija palaikys JAV prezidento Donaldo Trampo politiką ir jo veiksmus apsaugant Jungtinių Valstijų sienas.

„Aš įsitikinusi, kad Australijos ir JAV vyriausybės tęs pagalba viena kitai užtikrinant garantijas, kad mes pajėgsime realizuoti mūsų imigracinę politiką ir sienų apsaugos politiką“, — pareiškė Julie Bishop.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą