2017-01-28

Trampo įsakas dėl pabėgėlių privalo tapti pavyzdžiu Lietuvos valdžiai


Taip vadinamų „pabėgėlių“ vežimas į Lietuvą, kurį vykdo S.Skvernelio vyriausybė, yra nusikaltimas lietuvių tautai. Nedelsiant reikia stabdyti šitą bachanaliją. Save Skvernelis nuo teroristų gali aptverti geležiniais stulpais, kaip jis ir padarė, – visos Lietuvos stulpais neaptversi. Negalime leisti, kad mūsų moterys ir vaikai gyventų nuolatinėje baimėje dėl „pabėgėlių“ antpuolių, kaip tai yra Vokietijoje.

Vakar JAV prezidentas Donaldas Trampas pasirašė įsaką, kuris sustabdo pabėgėlių priėmimą į JAV 120 dienų, uždraudžia neapibrėžtam laikui vežimą pabėgėlių iš Sirijos ir sugriežtina įvažiavimo į JAV tvarką.

Tai turi tapti pavyzdžiu ir Lietuvos valdžiai (Priminsiu, kad premjeras Saulius Skvernelis yra tas nelemtas žmogus, kuris A.Butkevičiaus vyriausybėje būdamas VRM ministru, pasirašė ES pabėgėlių vežimo į Lietuvą sutartį, ko, beje, nepadarė eilė Rytinių ES valstybių).

Pranešama, kad Trampas įsako pasirašymo ceremonijoje, vykusioje Pentagone, pareiškė, kad nuo šiol pabėgėlių atranka bus „ekstremali“. „Tai šalies apsauga nuo užsienio teroristų atvykimo,“ - pareiškė Trampas.

Stop-signalas pabėgėliams

Pabėgėlių priėmimo programa sustabdyta 120 dienų. Be to maksimalus priimtų į JAV pabėgėlių skaičius šiais finansiniais metais (pasibaigs rugsėjo 30 dieną) bus 50000 žmonių. Šiais metais jau priimta 30000 pabėgėlių.

Savo įsaku Trampas leido valstijoms ir apskritims dalyvauti sprendžiant klausimą dėl to, kur būtent apgyvendinti priimamus pabėgėlius. Barako Obamos valdymo metu pabėgėliai buvo apgyvendinami prieš vietinių valdžių valią.

Pabėgėlių iš Sirijos nebus

Trampas neapibrėžtam laikui uždraudė priimti į JAV pabėgėlius iš Sirijos. „Žemiau esančiu skelbiu, kad įvažiavimas Sirijos piliečių kaip pabėgėlių prieštarauja Jungtinių Valstijų interesams, ir užšaldau bet kokį atvykimą iki to laiko, kada aš nuspręsiu, kad įvyko esminiai pasikeitimai... leidžiantys priėmimą sirų pabėgėlių sutinkamai su nacionaliniais interesais“, - sakoma Trampo įsake.

Praėjusiais finansiniais metais JAV priėmė apie 125000 sirų, kas dešimt kartų mažiau, negu keturis kartus mažesnė (pagal gyventojų skaičių) Vokietija.

Trampo įsake palikta landa: nagrinėjant paraiškas pirmenybė bus teikiama persekiojamoms religinėms grupėms ir jie bus priimami be kvotų, pagal JAV tarptautinius įsipareigojimus. Trampas penktadienį pareiškė, kad nori padėti sirų krikščionims. Prieš krikščionis Sirijoje ir kitose musulmonų valstybėse yra vykdomas tikras genocidas. Vatikano duomenimis, 100000 krikščionių kiekvienais metais tampa kankiniais dėl tikėjimo.

Trampo potvarkis numato privalomą interviu, kad gauti neimigracinę vizą ir biometrinės kontrolės sistemos diegimo paspartinimą. Trampas apribojo atvykimą iki 90 dienų iš eilės daugiausiai musulmoniškų valstybių, bet neįvardino jų.

JAV paviešins pabėgėlių nusikaltimus

Vokietijoje, Švedijoje ir kitose ES valstybėse pabėgėlių nusikaltimai yra atidžiai slepiami nuo visuomenės, tuo tarpu Trampo įsakas numato pabėgėlių nusikaltimus paviešinti.

Trampo įsake sakoma, kad JAV valdžia paskelbs statistiką užsieniečių, kurie kaltinami terorizmu ir prievarta prieš moteris.

Per 180 dienų bus paskelbta informacija apie užsieniečių skaičių JAV, kuriuos kaltina nusikaltimais, surištais su su terorizmu, kurie buvo nuteisti arba išsiųsti iš JAV už panašius nusikaltimus. Be to, bus paskelbti duomenys, kiek užsieniečių JAV teritorijoje tapo „radikalais“ ir padėjo teroristams iš JAV teritorijos.

Bus paskelbta informacija ir apie užsieniečių nusikaltimus prieš moteris, įskaitant taip vadinamus „garbės nužudymus“ - moterų nužudymus už tai, kad šios santykiavo su vyrais ar ištekėjo prieš šeimos ar religinės bendruomenės valią.

Trampas ne kartą buvo pareiškęs, kad užsieniečiai JAV yra dažnai kalti nusikaltimais prieš moteris, įskaitant išprievartavimus.

JAV pavyzdys turėtų įkvėpti ir Lietuvos politikus įjungti nuosavas smegenis, o ne pasikliauti vien Briuselio protiniais ir lytiniais iškrypėliais. Aš turiu nedidelę viltį, kad potencialių teroristų ir nusikaltėlių vežimas į Lietuvą bus sustabdytas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą