2017-01-25

Trampas ėmėsi migracijos klausimų


Sausio 25 dieną Donaldas Trampas atvyko į Nacionalinę saugumo ministeriją ir čia pasirašė du potvarkius dėl sienos („didelio fizinio barjero“) su Meksika statybos ir dėl migracijos įstatymų laikymosi.

Pirmasis potvarkis numato nukreipti federalines lėšas statybai, padidinimui tris kartus imigracijos agentų, padidinimui muitinės darbuotojų ir JAV pasienio apsaugos 5000 žmonių.

Anksčiau, Baltųjų rūmų spaudos sekretorius Šonas Spaiseris (Sean Spicer) nurodė, kad įstatymas leis Vidaus saugumo departamentui skirti daugiau resursų, kad „sustabdyti nelegalią imigraciją į Jungtinių Valstijų teritoriją.“

Jis pasakė, kad federaliniai pinigai bus atimami iš tų miestų, kurie vykdys nelegalių migrantų atžvilgiu ankstesnės administracijos politiką „pagauk ir paleisk“, bus „nelegalių migrantų uostais“.

Antrasis potvarkis įves laikiną draudimą atvykti pabėgėliams ir vizų išdavimo sustabdymą vykstantiems iš Sirijos ir kitų Artimųjų Rytų šalių.

Spaudos sekretorius Šonas Spaiseris papasakojo, kad Valstybės departamentas neišduos įvažiavimo vizų tų šalių piliečiams, kurios atsisako priimti iš JAV deportuojamus asmenis.

Reikia prisiminti, kad ES valdantieji politikos liliputai niekaip nesugeba išspręsti šio klausimo ir niekaip nepajėgia išsiųsti milijonų nelegalių ekonominių migrantų, kurie negali pretenduoti į prieglobstį ar apsaugą. Pasirodo, kad Donaldas Trampas šią problemą sprendžia greitai ir ekektyviai.


Briuselio liliputų supančioti lenkai irgi bando gintis nuo „pabėgėlių“

Pranešama, kad Lenkijos URM nebeįleis „pabėgėlių“, kurie prašo prieglobsčio ir asmens apsaugos, į savo teritoriją. Šie klausimai bus sprendžiami pasienyje ekspres režimu. Manoma, kad tai užkirs galimybę migrantams nelegaliai kirsti sieną.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą