2017-01-23

Šiandien Donaldas Trampas turėtų pranešti apie JAV atstovybės perkėlimą į Jaruzalę


Izraelio 9 TV rašoma, kad JAV prezidento rezidencijoje Baltuosiuose rūmuose Vašingtone visą praėjusią dieną buvo svarstomi JAV ambasados perkėlimo iš Telavivo į Jaruzalę planai.

Savo ketinimą perkelti atstovybę į Jaruzalę Donaldas Trampas deklaravo visos priešrinkiminės kompanijos metu. Dar savaitę iki rinkimų Trampas patvirtino, kad prisimena savo pažadą ir su nekantrumu laukia tos valandos, kad pradės atkurinėti draugiškus JAV santykius su Izraeliu. Jis pasakė: „Suprantama, aš prisimenu viską, ką kalbėjau dėl Jaruzalės. Jūs gi žinote, kad aš nepanašus į žmogų, kuris dalina tuščius pažadus“.

Pastarąsias dvi dienas JAV MIP praneša, kad šiandien iš ryto Amerikos laiku (tai yra šiandien vakare Izraelio laiku) naujoji JAV administracija oficialiai paskelbs apie JAV ambasados perkėlimą iš Telavivo į Jaruzalę.

Naujieną apie prasidėjusius svarstymus Baltuosiuose Rūmuose džiaugsmingai sutiko Izraelyje. Izraelio sostinės meras Nir Barkat ir Jaruzalės reikalų ministras Zejev Elkin pasveikino Trampo pažadų realizaciją.

„Pagal Izraelio įstatymus, vieninga Jaruzalė yra Izraelio sostinė, ir JAV Kongresas dar 1995 metais priėmė sprendimą perkelti ambasadą į Jaruzalę, tačiau JAV vyriausybė atidėjinėjo sprendimo vykdymą. Atėjo laikas realizuoti priimtą sprendimą“, - pasakė Zejev Elkin, rašoma 9TV.

„Trampas įrodo, kad yra tikras draugas, kuris laikosi pažadų. Tai tikslus signalas visam pasauliui, kad Jungtinės Valstijos pripažįsta Jaruzalę nedaloma Izraelio sostine. Mes suteiksime Amerikos vyriausybei visą būtiną pagalbą, kad įvykdyti JAV ambasados perkėlimą maksimaliai greitai ir sklandžiai“, pasakė Nir Barkat.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą