2017-01-29

Seimo narys Linas Balsys skelbs karą Rusijai dėl Karaliaučiaus?


Ankstesniais metais Lietuvos užsienio politika buvo „bėgimas pirma traukinio“, dabar, panašu, – kaktomuša į traukinį.

Kai JAV prezidentas Donaldas Trampas kalba apie santykių su Rusija gerinimą, Linas Balsys neriasi iš kailio, kad santykius su Rusija bloginti.

Rusijos naujienų agentūra RIA sekmadienį parašė: „Lietuvos parlamentaras Linas Balsys prieš kelias dienas konferencijoje pareiškė, kad Europos Sąjungai būtina aptarti Kaliningrado sugrąžinimo Europai klausimą, o pokario sienos prarado teisminę galią, rašo portalas Baltnews.“

Lino Balsio pareiškimą aprašė visi Rusijos MIP portalai.

Rosijskaja gazeta (RG) pacitavo ta proga Vladimiro Putino žodžius pasakytus Vladivostoke 2016 metų rudenį Ekonominio forumo metu: „Jeigu kažkam norisi pradėti peržiūrėti Antrojo pasaulinio karo rezultatus, pamėginkim padiskutuoti šia tema. Bet tada reikia diskutuoti ne apie Kaliningradą, o pilnumoje apie Rytines Vokietijos žemes, apie Lvovą, kuris buvo Lenkijos dalimi, ir taip toliau“.

Štai ką aš apie karingąjį parlamentarą Europos žemėlapių perbraižytoją galvoju. Prieš einant į Seimą jam reikėjo tiesiai šviesiai rinkėjams pasakyti: „dėsiu visas pastangas, kad gadinti santykius su Rusija“. Kažin ar būtų rinkę?

Parlamentas – nuo prancūziško žodžio parler — kalbėti. Seimo narys Linas Balsys, matyt, taip ir suvokia savo pareigą – kalbėti bet ką, kas užplaukia ant jo liežuvio, ir iki pažaliavimo, juk „žaliasis“.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą